Neki mogu

Premijer u školi bez maske

Premijer i zastupnik je rekao kako smo ''svi dužni prilagoditi se novim okolnostima kako bismo osigurali najveću moguću zaštitu, kako za sve učenike, tako i za cijelu zajednicu''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 09. 2020. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu početka nove školske godine predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), ujedno i zastupnik u županijskoj skupštini, Nevenko Herceg posjetio je Gimnaziju fra Grge Martića u Mostaru, a županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Rašid Hadžović IV. osnovnu školu Mostar i Osnovnu školu Ivana Gundulića Mostar.

U sklopu posjeta, Herceg je zajedno s ravnateljicom Željkom Leženić obišao školski objekt i upoznao se s mjerama i propisima koje je škola poduzela u vezi s pandemijom.

Posjet Gimnaziji fra Grge Martića Herceg je iskoristio i da svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škola u HNŽ-u uputi čestitku u povodu početka nove školske godine, priopćeno je Vlade HNŽ-a.

"Učenicima, roditeljima i svim djelatnicima u školama, osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, želim sretan početak nove školske godine, koja je zbog covida-19 započela u posebnim okolnostima i u uvjetima na koje nismo naviknuti, ali u brizi za svoje i zdravlje najbližih nemamo izbora, nego ih poštovati", kazao je Herceg.

Dodao je kako smo ''svi dužni prilagoditi se novim okolnostima kako bismo osigurali najveću moguću zaštitu, kako za sve učenike, tako i za cijelu zajednicu''.

"Unatoč svemu, želim ostati optimist i vjerovati u to kako će uskoro doći do vraćanja naših života u normalne tijekove i kako ćemo ponovno živjeti onako kako smo naviknuli. U vremenu izazova u kojemu se nalazimo, zajedno trebamo pokazati hrabrost, volju, ali i strpljenje kako bi nastavni proces, u uvjetima koje nitko od nas nije želio, protekao što bolje", poručio je predsjednik Vlade HNŽ-a i zastupnik u županijskoj skupštini.

Županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Rašid Hadžović posjetio je IV. osnovnu školu Mostar i Osnovnu školu Ivana Gundulića Mostar te je tom prigodom svim sudionicima odgojno-obrazovnog sustava zaželio uspješan rad.

"Našim dragim učenicima, posebno prvašićima, želim mnogo usvojenih znanja i da tijekom svog obrazovanja nižu samo uspjehe. Neka budu vrijedni i marljivi i neka ih prati mnogo sreće i osmijeha", kazao je, među ostalim, ministar Hadžović.

''Neka nam je Bog dragi na pomoći'', poručio je.

Kopirati
Drag cursor here to close