SUM

Predstavljanjem publikacija SUM-a završeni Dani Sveučilišta

Predstavljene su publikacije Sveučilišta u Mostaru objavljene u 2017./2018. i 2018./2019. akademskoj godini, čime su završeni Dani Sveučilišta
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 12. 2019. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljene su publikacije Sveučilišta u Mostaru objavljene u 2017./2018. i 2018./2019. akademskoj godini, čime su završeni Dani Sveučilišta koji su održani u povodu 42. obljetnice SUM-a. Trenutno se na SUM-u izdaje 17 časopisa iz različitih znanstvenih područja.

''U prethodne dvije godine značajno se povećao broj objavljenih publikacija u odnosu na prethodne akademske godine, kao i broj međunarodnih znanstveno-stručnih konferencija. Također je povećan i angažman uredništava kako bi se časopisi podigli na što višu razinu i kako bi ušli u referentne znanstvene baze“, kazao je prorektor za znanost i razvoj SUM-a prof. dr.sc. Ivo Čolak te dodao kako su ostvareni pozitivni pomaci SUM-a u gotovo svim kategorijama i na svim ljestvicama u proteklih godinu dana čemu su uvelike pridonijele i predstavljene publikacije.

Registar znanstvenih radova i znanstveno-stručnih projekata izrađen je po prvi put ove godine, a utemeljena je i nakladnička kuća Sveučilišta PRESSUM. Registar radova je središnja baza bibliografskih podataka o objavljenim radovima djelatnika Sveučilišta u Mostaru.

Prodekan za znanost Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Remzo Dedić predstavio je publikacije i zbornike radova s ovog fakulteta. „Ukupno je objavljeno 28 radova na FSRE, pregled radova pokazuje širenje interesa djelatnika prema novim tehnologijama“, kazao je prodekan Dedić.

Kopirati
Drag cursor here to close