Sveučilišt Milano – Biocca

Potpisan sporazum: Mostarski studenti i profesori mogu na razmjenu u Italiju

Tajnik u Veleposlanstvu Republike Italije u Sarajevu, Carlo Marcotulli, zahvalio je rektoru Tomiću na suradnji s Veleposlanstvom i svim talijanskim sveučilištima.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 05. 2018. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Rektoratu Sveučilišta u Mostaru (SUM) potpisan je sporazum o suradnji sa Sveučilištem Milano – Biocca iz Italije koji se odnosi na poboljšanje akademske, znanstvene i istraživačke suradnje ove dvije visokoškolske institucije. 

Sporazum su potpisali Zoran Tomić rektor Sveučilišta u Mostaru i Maria Cristina Messa, rektorica Sveučilišta Milano - Biocca. Na sastanku i potpisivanju Sporazuma prisustvovali su Carlo Marcotulli, tajnik u Veleposlanstvu Republike Italije u Sarajevu, i, u ime rektorice Cristina Messa, Tatjana Sekulić s Odjela za sociologiju i društvena istraživanja Sveučilišta Milano – Biocca, stoji u priopćenju SUM-a.

Rektor Tomić predstavio je svoje suradnike, Upravu, i detaljno upoznao goste sa Sveučilištem u Mostaru.

''Naša specifičnost jeste da smo jedina javna visokoškolska institucija čiji je službeni jezik hrvatski. Kao Sveučilište pokrivamo područja društveno-humanističkih znanosti, tehničkih znanosti, biomedicinskih znanosti, prirodnih znanosti i također područje umjetnosti. Akreditirani smo od Agencije za akreditaciju iz BiH i također imamo međunarodnu akreditaciju od Agencije za razvoj i visoko obrazovanje Republike Hrvatske'', rekao je Tomić.

U nastavku je zahvalio na zanimanju i želji za suradnjom, te također poželio dobrodošlicu u ime Rektorske konferencije BiH na čijem čelu trenutno predsjedava Sveučilište u Mostaru.

Tajnik u Veleposlanstvu Republike Italije u Sarajevu, Carlo Marcotulli, zahvalio je rektoru Tomiću na suradnji s Veleposlanstvom i svim talijanskim sveučilištima.

''Za nas je uvijek zadovoljstvo kad možemo biti u Mostaru, ali sad kad smo na Sveučilištu zadovoljstvo je još posebnije. Mogu slobodno reći da je suradnja sa Sveučilištem u Mostaru jedna od najjačih i najefikasnijih u cijeloj sveučilišnoj mreži u Bosni i Hercegovini. Vrlo sam sretan zbog entuzijazma mladih studenata talijanskog jezika kojih ima najviše u BiH upravo na Sveučilištu u Mostaru. Svi oni svjedoče kvalitetu vaših nastavnika i uvjeta studiranja'', rekao je Marcotulli, priopćeno je.

U okviru Sporazuma o suradnji osigurat će se znanstvena i stručna suradnja, poboljšat će se razmjena, usavršavanje i mobilnost nastavnog osoblja i studenata i zajednički organizirati godišnje međunarodne znanstvene konferencije i istraživačke projekte.

Tatjana Sekulić s Odjela za sociologiju i društvena istraživanja Sveučilišta Milano – Biocca također je zahvalila rektoru Tomiću i prorektorici za međunarodnu suradnju Sanji Bijakšić na velikom zalaganju oko realizacije Sporazuma o suradnji, stoji u priopćenju. Upoznala je nazočne o Sveučilištu Milano – Biocca kazavši kako je to relativno mlado, ali jako perspektivno Sveučilište koje ima veliku povezanost s gospodarskim sektorom.

Kopirati
Drag cursor here to close