Hrvatska

Politički vrh najavio: Pomoć za 2.206 studenata

Zbog manjka kapaciteta u domovima određeni broj studenata je završio u privatnom smještaju čije cijene su rasle, kao i troškovi režija, što utječe na standard i budžet studenata.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 12. 2022. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnji državni ured za demografiju i mlade subvencionirat će troškove stanovanja kod privatnih stanodavaca za 2.206 redovitih studenata i to jednokratnim iznosom od 1.875 kuna po studentu, a isplate se očekuju u prvom tromjesečju 2023., izvijestili su u četvrtak.

Subvencionirat će se troškovi stanovanja redovitih studenata koji su na provedenom natječaju studentskih centara za akademsku godinu 2022./2023. ispunjavali uvjete propisane Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, ali se s obzirom na broj ostvarenih bodova nalaze na listi čekanja za subvencionirano stanovanje zbog nedostatka smještajnih kapaciteta, piše HRT.

Za subvencionirano stanovanje su predviđena sredstva u iznosu od 4,136 milijuna kuna te će se sklopiti sporazumi s četiri županije: Splitsko-dalmatinskom, Primorsko-goranskom, Istarskom, Varaždinskom i Studentskim centrom u Zagrebu, a sredstva su usmjerena studentima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici i Bjelovaru.

U ostalim gradovima nije bilo studenata koji prema stečenim uvjetima nisu ostvarili smještaj u studentskim domovima.

Zbog manjka kapaciteta u domovima određeni broj studenata je završio u privatnom smještaju čije cijene su rasle, kao i troškovi režija, što utječe na standard i budžet studenata. Ovom mjerom želi se omogućiti zadržavanje standarda i olakšavanje financijskog aspekta života studenata i njihovih obitelji

Kopirati
Drag cursor here to close