UNICEF

Počinje prvi BH eUPSHIFT program za srednjoškolce

U Bosni i Hercegovini tijekom 2020. godine planirana je realizacija nekoliko UPSHIFT radionica usmjerenih na određene regije.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 07. 2020. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva inovativna eUPSHIFT radionica koja se provodi u okviru zajedničkog regionalnog programa "Dijalog za budućnost" bit će održana od 5. do 12. srpnja, priopćili su organizatori.

Namijenjena je srednjoškolcima uzrasta od 13 do 19 godina, a sudionici ovog programa imat će priliku da kroz kombinaciju radionice društvene inovacije, mentorstva, inkubacije, te financijski podsticaj za najbolje ideje, identificiraju probleme u lokalnim zajednicama i pronađu rješenja za iste.

Radionica je bazirana na UPSHIFT metodologiji, razvijenoj od strane UNICEF-ovog Ureda za inovacije, i prilagođena za rad online.

eUPSHIFT-u tim mentora će pružiti potporu sudionicima, provesti ih kroz proces analize i rješavanja problema i omogućiti da steknu nova znanja i vještine. Radionica, koja traje osam dana, pruža mladima priliku da razviju rješenje za prepoznati problem u svojim zajednicama, te osvoje nagradni grant od 3 000KM za implementaciju istih u svojim zajednicama.

U Bosni i Hercegovini tijekom 2020. godine planirana je realizacija nekoliko UPSHIFT radionica usmjerenih na određene regije. Prva po redu radionica je namijenjena mladima s područja: Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca, Goražda, Visokog, Zenice, Zavidovića, Travnika, Jajca, Kladnja, Živinica i Tuzle.

Kopirati
Drag cursor here to close