"PR Days Mostariensis"

Znanstveno-stručna konferencija na temu 'Društvena odgovornost'

Predsjednik Organizacijskog odbora konferencije "PR Days Mostariensis" Nino Ćorić kazao je kako će 86 predavača kroz dva dana konferencije izložiti 53 rada.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 11. 2018. u 17:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Društvena odgovornost" naziv je teme ovogodišnje znanstveno-stručne konferencije s područja odnosa s javnošću "PR Days Mostariensis" koja je počela u četvrtak u Mostaru. 

Predsjednik Organizacijskog odbora konferencije "PR Days Mostariensis" Nino Ćorić kazao je kako će 86 predavača kroz dva dana konferencije izložiti 53 rada. 

- Autori nam dolaze iz šest država, a ono što posebno naglašavamo je da smo ove godine uveli i petu, odnosno studentsku sekciju, gdje su studenti s pet fakulteta iz tri države prezentirali svoje radove na temu 'Društvene odgovornosti' i jako smo zadovoljni razvojem konferencije općenito - kazao je Ćorić. 

Uz novu studentsku sekciju, dodaje Ćorić, konferencija je programski podijeljena u još četiri sekcije; i to "Političko-institucionalno društveno odgovorno poslovanje (DOP)", "DOP u medijima", "Korporativni DOP" i "DOP u PRaksi". 

Član Organizacijskog odbora konferencije Ilija Musa ocijenio je kako je ovogodišnja tema logičan slijed razvoja samog "PR Days Mostariensis". 

- Na prvoj konferenciji provodili smo istraživanje o stanju profesije odnosa s javnošću u BiH i došli do rezultata koji su pokazali da postoji bitan prostor za napredak same profesije. Prošle smo godine govorili o odnosima s javnošću, medijima i integriranoj komunikaciji u digitalnom društvu i ove godine moramo vidjeti na kojoj razini nam je društvena odgovornost i u odnosima s javnošću i u medijima, ali i općenito u komunikaciji - istaknuo je Musa. 

Dodao je kako će ovogodišnja konferencija kroz navedenih pet sekcija donijeti određene zaključke kroz koje će se vidjeti i koja je odgovornost medija imajući u vidu njihov značaj za stvaranje javnog mijenja. 

- Vidjet ćemo na koji način stručnjaci u odnosima s javnošću komuniciraju, gdje su to greške, prije svega u Političko-institucionalnom DOP-u, na koji način politički subjekti komuniciraju i u protekloj izbornoj kampanji i općenito tijekom mandata - kazao je Musa. 

Također ističe kako će se govoriti i o načinima na koje mediji izvještavaju o društvenim problemima, kao i da će korporacije, kao važan segment razvoja društva, doprinijeti društveno odgovornom poslovanju i ponašanju, ali i samoj komunikaciji. 

- Na taj način će se, uz praksu u odnosima s javnošću i medijima, donijeti zaključci koji će prije svega uputiti na temu sljedeće konferencije i ukazati na kojoj razini je trenutno društveno poslovanje u Bosni i Hercegovini - kazao je Musa. 

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg kazao je kako pitanje društvene odgovornosti nije samo teorijsko i komunikološko pitanje nego značajno društveno, političko i praktično pitanje koje se dotiče svih nas. 

-  Živimo u svijetu digitaliziranja, globaliziranja, klimatskih promjena i mnogih drugih čimbenika koji na dnevnoj bazi mijenjaju uvjete u kojima posluju naša poduzeća, javne, obrazovne, kulturne i druge institucije. U takvim uvjetima nužno je stalno učiti i stjecati nova znanja, ali i prepoznati dugoročne i kratkoročne utjecaje tih čimbenika, kako na samo poslovanje tako i na cjelokupno društvo - kazao je Herceg. 

Ovu, treću po redu, konferenciju organizirali su Studij odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Udruga studenata odnosa s javnošću PRUMO.

Kopirati
Drag cursor here to close