Zbor

Počela 'kampanja': Studenti mostarskog Sveučilišta pred izborima

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru najviše je predstavničko tijelo studenata na toj visokoškolskoj ustanovi.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 11. 2019. u 11:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Sveučilištu u Mostaru u tijeku je izborna procedura studentskih predstavnika, a trenutno su otvorene prijave za kandidature predstavnika i zamjenika predstavnika godina te fakulteta.

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru najviše je predstavničko tijelo studenata na toj visokoškolskoj ustanovi. Predstavnici svakog od ukupno 11 fakulteta, predsjednici i zamjenici, čine Predsjedništvo Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, te oni biraju predsjednika i zamjenika Studentskog zbora na razini Sveučilišta.

Prijave kandidatura moguće je obaviti popunjavanjem prijavnog obrasca u uredu Studentskog zbora, koji je otvoren svaki radni dan od 10 do 14 sati, a prijave se zaključuju u petak, 8. studenog.

''Pozivamo studente da se kandidiraju za ponuđene pozicije, a pogotovo da na izborni dan 13. studenog pristupe glasovanju koje će se održati na svakom fakultetu pojedinačno od 9 do 15 sati '', kazao je trenutni v.d. predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Ivo Čarapina.

Inače, studentski predstavnici na Sveučilištu u Mostaru sudjeluju u organima odlučivanja na način da su na svakom fakultetu dio znanstveno-nastavnih vijeća, a na razini Sveučilišta sudjeluju u radu Senata sa svoja tri predstavnika, priopćeno je iz Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close