Održana konferencija

Pedagoški zavod Mostar: Znanje je najbolja prevencija i najbolja investicija

Pedagoški zavod Mostar je u prostorijama Kulturnog centra ''Kralj Fahd'' Mostar organizirao je konferenciju pod nazivom ''Znanje je najbolja prevencija i najbolja investicija''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 10. 2021. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U danu, koji se u svijetu obilježava kao Dan Učitelja, Pedagoški zavod Mostar je u prostorijama Kulturnog centra ''Kralj Fahd'' Mostar organizirao je konferenciju pod nazivom ''Znanje je najbolja prevencija i najbolja investicija''.

Cilj ove konferencije je naglašavanje važnosti rada svih učitelja, nastavnika, profesora i njihovog utjecaja na razvoj društva u cjelini.

U uvodnom dijelu, predviđenom za otvorenje konferencije, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a dr. Rašid Hadžović uputio je čestitke povodom Dana učitelja, istaknuvši njihov značaj i doprinos u procesu odgoja i obrazovanja učenika.

''Znanje je najvažnija karika svakog društva. Zato je najvažnije da naša djeca imaju potrebna znanja koja će im biti primjenjiva u budućnosti. A učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici su ti koji svojim pozivom, a profesija učitelja je poziv, djeci prenose odgojno-obrazovne vrijednosti'', kazao je ministar Hadžović.

Prisutnima su se obratile v.d. direktorice, dr. sc. Enisa Gološ i stručna savjetnica, doc.dr. Amela Medar.
Ovom prilikom uručene su i zahvalnice vanjskim suradnicima koji su sudjelovali u realizaciji stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih zaposlenika HNŽ-a.

Predavači na Konferenciji govorili su o temama iz oblasti prirodno-matematičkog i društveno-humanističkog područja, nakon čega su izneseni zaključci konferencije i uručeni certifikati nastavnicima i profesorima osnovnih i srednjih škola.

Kopirati
Drag cursor here to close