Studentski zbor Sveučilišta

Otvoreno igralište na kampusu: Svečanost će sačekati golove i profesore

Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 11. 2018. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok mostarski studenti  ''svečano'' otvaraju novo igralište na kampusu, Uprava Sveučilišta je na poslovnom putu, pa je otvaranje obnovljenog igrališta svedeno tek na obični nogometni okršaj.

Naime, utakmicom Studentskog zbora i Rektorata Sveučilišta u Mostaru danas je otvoreno igralište koje su studenti i građani tražili jer im je potrebno mjesto za rekreaciju.

Iako je bilo najavljeno svečano otvaranje, od svečanosti se moglo malo vidjeti pa će, pretpostavljamo, svečanije biti kada projekt bude potpuno dovršen i kada na teren istrče i profesori.

''Uprava sveučilišta ima puno obaveza. Imali su put koji nisu mogli odgoditi pa ćemo sa njima odigrati utakmicu kada se postave novi golovi i kada njima bude odgovarao termin, a mi smo se danas odlučili napraviti utakmicu kako bismo na simboličan način studentski otvorili ovo naše igralište '' izjavio je Marko Džojić predsjednik Studentskog zbora.

Projekt odnove igrališta je pri kraju, a prema procjenama Džojića  za prvu fazu se izdvojilo 100 tisuća konvertibilnih maraka.

''Studentski zbor je dugi niz godina pokušao obnoviti igralište u kampusu. Djelimično smo uspjeli. Gotova su dva košarkaška i nogometna terena, a do kraja tjedna ćemo dobiti nove golove koji danas nisu postavljeni zbog komplikacija na granici'', rekao je.

Podsjećamo da su radovi na obnovi igrališta počeli u kolovozu ove godine, a prema riječima izvođača predviđeni rok za završetak radova je bio dva mjeseca, gdje su studenti trebali dočekati novu akademsku godinu u osvježenom izgledu kampusa.

Foto: Bljesak.info / Otvaranje igrališta u kampusu Sveučilišta u Mostaru

''Danas ćemo slati i ponude za street workout koje ćemo završiti do kraja mjeseca studenog. Prema informacijama koje imam atletska staza će biti gotova negdje do proljeća u drugoj fazi izgradnje kampusa'', dodao je Džojić.

Kopirati
Drag cursor here to close