BEST Mostar

Otvorene su prijave za Međunarodni Akademski Seminar: Assure your quality

Udruženje studenata Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru - BEST Mostar organizira međunarodni akademski seminar “Assure your quality”, koji će se održati u Mostaru od 09.05. do 18.05.2022. godine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 04. 2022. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje studenata Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru  - BEST Mostar organizira međunarodni akademski seminar Assure your quality, koji će se održati u Mostaru od 09.05. do 18.05.2022. godine.

Za vrijeme akademskog seminara studenti će imati priliku da unaprijede vještine iz područja osiguranja kvalitete (Quality assurance). Sudionici će biti u mogućnosti da razumiju korelaciju ručnog i automatiziranog testiranja, te važnosti QA u razvoju softvera.

Studenti ovog akademskog seminara će dobiti vještine stjecanja uvida u to kako se provodi testiranje softvera, te praktičnih vrijednosti kroz radionice. Osiguranje kvaliteta (QA) je svaki sistematski proces utvrđivanja da li proizvod ili usluga ispunjava određene zahtjeve.

Sudionici će upoznati i steći vještine osnovnog tijeka rada QA inženjerskog testiranja. Kroz predavanja i radionice s stručnjacima iz oblasti Quality Assurance, sudionici će steći osnovno znanje vezano za ovu temu, a na kraju seminara će raditi završni ispit ispred stručne komisije.

Seminar će se sastojati od 24 radna sata, što iznosi otprilike 1 ECTS bod. Studenti ovog akademskog seminara će dobiti vještine stjecanja uvida u to kako se provodi testiranje softvera, te praktičnih vrijednosti kroz radionice.

Prijave za akademski seminarj su otvorene, a istu imate na ovom linku.

Tijekom devet dana na akademskom seminaru će sudjelovati 20 studenata sa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru te također 20 studenata sa raznih univerziteta iz cijele Europe.

Ovo je odlična prilika za njih da upoznaju različite kulture i da dožive punu ljepotu našeg grada i okoline iz prve ruke. Pored akademskog dijela, učesnike očekuje i kulturno-društveni aspekt koji će ih upoznati sa Mostarom i njegovom okolinom, pogotovo turističke destinacije poput Boračkog jezera gdje ih vodimo na takozvani weekend trip, navode organizatori seminara.

“Assure your quality” je sedmi u nizu tečajeva koji BEST – Mostar organizira, tako da bismo mogli reći da nam je ovo postala tradicija. Na ovaj način naša oganizacija nastoji da ispuni ciljeve same organizacije: pružanje komplementarne edukacije, pružanje podrške u razvoju poslovne karijere i učešće studenata u razvoju edukacijskog procesa, dodali su.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology), koja djeluje na 90 univerziteta u 32 države Europe. BEST je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja stalno raste.

Kopirati
Drag cursor here to close