Otvorene prijave

U mostarskim gradskim vrtićima slobodno oko 200 mjesta

Ono što roditelje svakako najviše zanima jeste broj slobodnih mjesta, a on se kreće od oko 90 u Cicibanu i oko 115 u jedinicama 'Dječji vrtić'.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 06. 2021. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od utorka 15. lipnja krenuli su upisi djece u gradske vrtiće u Mostaru. Natječaji su, za djecu od 1. do 6. godina starosti, otvoreni i u Ustanovi 'Dječji vrtići' Mostar te u JU Dječji vrtići Ciciban, i traju do 30. lipnja.

''Svakim radnim danom od 9 do 12 sati roditelji mogu predati prijave za upis djece u upravi vrtića u Cernici te sve informacije mogu dobiti i putem telefona 036 557 391'', rekla je za Bljesak.info ravnateljica JU Dječji vrtić Ciciban Đenana Šegetalo.

Potrebna dokumentacija za upis u Ustanove 'Dječji vrtić' popisana je na prijavi i roditelji upisuju djecu u skladu s objavljenim natječajem i na službenim stranicama.

Slobodna mjesta

Ono što roditelje svakako najviše zanima jeste broj slobodnih mjesta, a on se kreće od oko 90 u Cicibanu i oko 115 u jedinicama 'Dječji vrtić'.

''Trenutno imamo oko 70 mjesta slobodnih za djecu od 3 do 6 godina, i 20 mjesta slobodnih za jasličke odgojne grupe. S tim da ove godine naši vrtići proširuju svoje kapacitete u vrtiću u Zaliku sa otvaranjem jedne jasličke odgojne grupe gdje možemo također primiti 16-tero djece jasličkog uzrasta'', govori Šegetalo.

Nakon odlaska školaraca i nakon što su roditelji djece koja produljuju boravak iskoristili tu mogućnost , kako je za Večernji list navela ravnateljica Danijela Kegelj, broj slobodnih vrtića u njihovim jedinicama jeste 115.

Cijene ostaju iste

Ni cijene se nisu mijenjale u odnosu na prethodne.

''Međutim, možemo ovako funkcionirati jer je osnivač, Grad Mostar, u vrijeme okolnosti izazvanih pandemijom povećao pomoć kako bi olakšao i nama i roditeljima'', naglasila je Kegelj za Večernjak.

''Postojećim pravilnikom o upisu koji nam usklađuje osnivač ne postoji prednost za one koji čekaju otprije. Ne znamo kakva će biti situacija na upisu, značajan je broj preuzetih prijava te nas stvarno raduje činjenica da su gradonačelnik Mario Kordić i Gradsko vijeće u ovogodišnji proračun uvrstili izradu projektne dokumentacije za novi vrtić u Mostaru'', istaknula je Kegelj.

Cijene i u jedinicama Cicibana ostaju nepromijenjene.

''Cijena cijelodnevnog boravka za djecu su 170 KM, cijena poludnevnog boravka iznosi 130 KM i cijena kraćeg programa je 70 KM'', govori Šegetalo.

Kolovoz ne radimo

I jedni i drugi, za razliku od prethodne dvije godine, u mjesecu kolovozu uzimaju pauzu zbog renovacije vrtićkih prostorija.

''Prošle dvije godine smo radili međutim zbog epidemiološke situacije kolovoz nećemo raditi kako bi pripremili vrtiće za rujan. Obzirom da prethodi čišćenje, krečenje, dezinfekcija prostorija i svega onog što trebamo pripremiti za početak nove vrtićke godine'', navodi ravnateljica Cicibana.

Kopirati
Drag cursor here to close