Obrazovanje

Otvorena 7. Međunarodna ljetna škola u Mostaru

U okviru ljudskih prava ove godine studenti će izučavati najozbiljnije međunarodne zločine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 06. 2019. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Amfiteatru Mašinskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u ponedjeljak 3.lipnja, otvoreno je sedmo izdanje Međunarodne ljetne škole Mostar iz oblasti ljudskih prava i socijalnog poduzetništva. U okviru ljudskih prava ove godine studenti će izučavati najozbiljnije međunarodne zločine.

Međunarodna ljetna škola u Mostaru je rezultat suradnje Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Univerziteta jugoistočne Norveške i Sveučilišta u Mostaru. Ljetnu školu će pohađati osamdeset studenata iz BiH, Norveške, Maroka, Španjolske, Italije, SAD  i ostalih zemalja.

Otvaranju su prisustvovali i Prorektor za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Sanja Bijakšić, pomoćnik Rektora za nastavnu, studente i pravna pitanja Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Vesna Kazazić, uposlenice Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru, Marija Nakic i Žana Mrkonjić, voditelj Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilista u Mostaru, Inja Stojkić, koordinator Ljetne škole Sveučilišta u Mostaru, doc.dr. Ivana Stipanović.

Ove godine ljetna škola će trajati od 3.6. do 15.6.2019. godine. Tijekom ljetne škole studenti takođe imaju priliku naučiti više o kulturno povijsnom nasljeđu Grada Mostara i Hercegovine.

Predavači na ljetnoj školi su prof. dr. Lars Peter Soltvedt i prof. dr. Arnt Farbu profesori Univerziteta jugoistočne Norveške koji po vlastitim riječima se rado vraćaju u Mostar. 

Kopirati
Drag cursor here to close