Mostar

Početak projekta EMPOWER: Uključivanje osoba s invaliditetom

Dodatno, s ciljem podrške osobama s invaliditetom kao krajnjim korisnicima, kroz projekt će se osigurati program dodjele bespovratnih sredstava za inicijative osmišljene na području...
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 07. 2021. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Zahvaljujući podršci Europske unije, Caritas BiH zajedno s partnerima provodi projekat 'EMPOWER' koji ima za cilj podržati socijalno uključivanje osoba s invaliditetom.

Organizacije civilnog društva iz Bihaća, Tuzle, Travnika, Mostara, Trebinja, Banja Luke i Sarajeva koje rade na socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom će tijekom projekta dobiti podršku koja uključuje treninge i studijske posjete, te će se formirati lokalne i nacionalne radne grupe kako bi se unaprijedio dijalog organizacija civilnog društva i državnih institucija.

Dodatno, s ciljem podrške osobama s invaliditetom kao krajnjim korisnicima, kroz projekt će se osigurati program dodjele bespovratnih sredstava za inicijative osmišljene na području socijalnog poduzetništva i / ili socijalnih inovacija i usluga u zajednici.

Četvrta Info sesija projekta, nakon Tuzle, Travnika i Sarajeva, održana je 1. srpnja u Mostaru uz prisustvo predstavnika državnih institucija, nevladinih organizacija, udruga osoba s invaliditetom i predstavnika partnerskih organizacija. Nazočnima je projekt EMPOWER i njegove ciljeve predstavila Ivona Vidačković, voditeljica projekta. Projektne aktivnosti te mogućnosti koje projekt nudi organizacijama civilnog društva koje rade s osobama s invaliditetom prezentirala je Izabela Alikadić, partner projekta iz organizacije ProReha iz Sarajeva i Matea Kegelj, partner projekta iz organizacije Vedri osmijeh iz Mostara.Na koncu susreta, sudionici Info sesije su imali priliku podijeliti iskustva i dati prijedloge koji bi mogli doprinijeti realizaciji projekta.

Foto: PR / Početak projekta EMPOWER

''Predstavljanje projekta je bilo jako korisno, sadržaj projekta je obećavajući, nevladinim organizacijama osoba s invaliditetom puno znače ovakve aktivnosti i spremni smo na saradnju'', rekla je Jasminka Rebac, predsjednica Udruženja Ružičnjak iz Mostara.

Nakon Tuzle, Travnika, Sarajeva i Mostara, Info sesije će biti održane u još trigrada:Trebinju, Banja Luci i Bihaću.

Projekt EMPOWER sprovodi Caritas Bosne i Hercegovine, zajedno s partnerima: Udrugom roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh iz Mostara, Udruženjem za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK Fenix iz Tuzle, Udrugom ProReha iz Sarajeva i Savezom slijepih Republike Srpske. Ukupna vrijednost projekta je oko 421 560 eura, od čega je Europska unija osigurala 378 000 eura bespovratnih sredstava. Projekt će trajati 36 mjeseci, do 31.01.2024. godine, a provodit će se na području Bihaća, Tuzle, Travnika, Mostara, Trebinja, Banja Luke i Sarajeva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close