Sveučilište u Mostaru

"Odluči se za zanimanje budućnosti": Ljubušacima predstavljen program Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta

Kroz zanimljive prezentacije učenicima su predstavljeni preduvjeti za upis studija, opisane su brojne mogućnosti i aktivnosti tijekom studija.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 04. 2024. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 25. travnja 2024. godine u Gimnaziji Ljubuški i Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića Ljubuški, organizirano je predstavljanje Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u cilju profesionalnog usmjeravanja maturanata i učenika 3. razreda navedenih srednjih škola.

Život na APTF-u, programe, kao i razne druge aktivnosti učenicima škole približili su asistent Ivan Mucić, mag.ing.agr, predsjednik Studentskog zbora APTF-a Mile Musa, zamjenica predsjednika SZ APTF-a Anamarija Jelčić i glavne urednice časopisa Trut(h) Iva Jelić i Iva Slišković.

Foto: PR / Predstavljanje Agronomskog i pregrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u Ljubuškom

Kroz zanimljive prezentacije učenicima su predstavljeni preduvjeti za upis studija, opisane su brojne mogućnosti i aktivnosti tijekom studija, projekti Studentskog zbora APTF-a i navedeni su poslovi za koje su studenti osposobljeni nakon završetka studija Agronomije i Prehrambene tehnologije. Predstavljene su poljoprivredne površine, pokušališta, laboratorije i ostale lokacije na kojima studenti obavljaju praktični dio nastave.

Također su istaknute brojne prednosti upisa APTF-a kao što su male grupe studenata, dobra komunikacija s profesorima, te brojne mogućnosti putovanja u okviru programa Erasmus+ i sličnih programa. Nakon održane prezentacije predstavnici Fakulteta su odgovarali na pitanja učenika i iznijeli svoja iskustva i osobne dojmove. Zbog izuzetne važnosti ovih studija posebno je istaknuto da su agronomija i prehrambena tehnologija zanimanja budućnosti.

Foto: PR / Predstavljanje Agronomskog i pregrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u Ljubuškom

"Zbog velike konkurencije u oblasti proizvodnje jako je bitno imati stručnjake koji će biti u stanju osigurati kvalitetnu i sigurnu hranu, konkurentnu u svakom pogledu na sve zahtjevnijem globalnom tržištu. Stoga, primarna važnost ovog događaja bila je predstaviti studijske programe, dostignuća u pojedinim područjima, opremljenost Fakulteta i nastavne planove. Učenici su mogli dobiti informacije o preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, o brojnim prilikama tijekom studiranja na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru kao i o mogućnostima zapošljavanja na kvalitetnim radnim mjestima nakon završetka studija. Zahvaljujemo se gospođi Mili Primorac, ravnateljici Srednje strukovne škole Ljubuški, i gospodinu Leopoldu Mandiću, ravnatelju Gimnazije Ljubuški, na gostoprimstvu i izvrsnoj prilici za predstavljanje fakulteta", naveo je Ivan Mucić s APTF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close