''Sramotan potez Sveučilišta''

Odgovor SUM-u: Kakvo je uznemiravanje ako tražimo sastanak s rektorom?

Zbog neovlaštenog ulaska tri osobe u zgradu Rektorata Sveučilišta u Mostaru i vršenja verbalnoga pritiska i uznemiravanja djelatnika pokrenut će se disciplinski postupak zbog kršenja načela propisanih Etičkim kodeksom ovog sveučilišta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 11. 2020. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stvarno sramotan potez Sveučilišta u Mostaru, došli smo u miru i tražili sastanak s rektorom. '', stoji u objašnjenje na Facebook stranici Studenti protiv online nastave povodom odluke Sveučilišta u Mostaru kako će protiv tri osobe Mostaru pokrenut će disciplinski postupak zbog kršenja načela propisanih Etičkim kodeksom ovog sveučilišta .

Naime, u petak, 13. studenog na stranicama Sveučilišta u Mostaru objavljeno je kako će zbog ''neovlaštenog ulaska tri osobe u zgradu Rektorata Sveučilišta u Mostaru između 12.20 i 12.30 sati i vršenja verbalnoga pritiska i uznemiravanja djelatnika Sveučilište u Mostaru pokrenut će disciplinski postupak zbog kršenja načela propisanih Etičkim kodeksom Sveučilišta u Mostaru''.

Kako je navedeno, od tri osobe dvije su se predstavile kao Marko Vračević i Dario Hrkać, dok se treća muška osoba nije predstavila. ''Ušli su u prostorije Rektorata Sveučilišta uz nepoštivanje epidemioloških mjera, bez zaštitnih maski, na koji način je ugroženo zdravlje prisutnih djelatnika i zahtijevajući na neprimjeren način sastanak.

Međutim, studenti na Facbook stranici navode kako nisu izvršili neovlašteni ulazak, kako ih optužuje SUM, te da su im djelatnici rekli “da su vrata Sveučilišta svima otvorena”.

''Priča se ponavlja, nama predbacuju što nismo imali maske, a četiri djelatnika koje smo tamo zatekli također maske ne nosi, znači i oni su nama ugrozili zdravlje, što naravno imamo potkrijepljeno fotografijom'', naveli su.

Objašnjenje današnjeg “događaja”  Hvatanje za slamčicu, a izvrću istinu!  Stvarno sramotan potez Sveučilišta u Mostaru, ...

Objavljuje Studenti protiv online nastavePetak, 13. studenoga 2020.

 ''Žao nam je što se SUM ovako ophodi prema vlastitim studentima. Verbalni pritisak nismo vršili jer smo im rekli da dolazimo u miru i da nemamo ništa protiv njih, čak više puta ponovili isto, imamo i za isto dokaze, ali…'', istaknuli su studenti.

Sveučilište je navelo kako će osim pokretanja disciplinskog postupka i kod drugih nadležnih organa podnijeti prijavu protiv počinitelja za navedena dijela.

Kakvo je uznemiravanje, ako u tijeku radnog vremena tražimo sastanak sa rektorom? Valjda studenti mogu doći u Rektorat vlastitog Sveučilišta, pitaju se.

Podsjetimo, u petak je održan drugi prosvjed studenata ispred Rektorata SUM-a. Unatoč najavama, pred mostarskim Rektoratom okupilo se jako malo studenata za razliku od prvog prosvjeda. 

''Tražimo rektorovu ostavku zbog neodržavanja zahtjeva studenata i diskriminacije studenata po pitanju političkog opredjeljenja, što nas je nazvao politikantima i cijeli prosvjed nazvao politikom'', naglasio je u petak Dario Hrkać.

Studenti su prosvjedovali zbog provođenja on-line nastave i cijena školarina. Inače, od Hrkaća i Vračevića i prosvjeda kojeg su organizirali ogradile su se studentske udruge tvrdeći kako iza njih stoji politika, a političkim aktivnostima prosvjede su proglasili i sa Sveučilišta.

Kopirati
Drag cursor here to close