Svečana manifestacija

Obilježeno 60 godina Mašinskog fakulteta u Mostaru

Svečanom manifestacijom obilježeno je 60 godina postojanja i rada Mašinskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 12. 2019. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom manifestacijom obilježeno je 60 godina postojanja i rada Mašinskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru.

Mašinski fakultet je s radom krenuo 1959. godine kao Viša tehnička škola mašinske struke. Kasnije je bio dio Mašinskog fakulteta u Sarajevu, a zatim kao samostalni Mašinski fakultet u Mostaru, a 1977. pridružio se kao članica Univerzitetu ''Džemal Bijedić'' u Mostaru.

''Fokus današnje manifestacije i obilježavanja je zadnjih 20 godina, za što je izdana i Monografija Mašinskog fakulteta, koja pokriva period od 1999. do 2019. godine'', istaknuo je prof. dr. Safet Isić, dekan Mašinskog fakulteta.

Dodao je kako fokus predstavljanje nove zgrade fakulteta – generacijski projekt koji je završen na fakultetu, prikaz trenutnog stanja, nastavnih planova i programa koji su prošli značajan niz inovacija tijekom proteklih 20 godina, što je rezultiralo velikim brojem studenata na Mašinskom fakultetu.

Isić ističe kako je zainteresiranost za studiranje na Mašinskom fakultetu velika, a studenti dolaze iz svih dijelova BiH.

Manifestacija je održana u četvrtak, 5. prosinca u amfiteatru Mašinskog fakulteta.

Kopirati
Drag cursor here to close