TIMSS konferencija

Nova prilika za bolje obrazovanje u Bosni i Hercegovini

Nakon više od 20 godina kontinuiranog rada na promjenama u obrazovanju, učinci dosadašnjih napora za unapređenje kvalitete i dalje su nevidljivi.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 12. 2020. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH organizira stručnu online konferenciju naziva TIMSS 2019 – Nova prilika za bolje obrazovanje u Bosni i Hercegovini.

Konferencija će biti održana 15.12. u terminu od 11 do 13:30, a cilj joj je sudionicima  približiti načine na koje se rezultati i preporuke međunarodnih istraživanja mogu koristiti za unapređenje obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Tijekom konferencije bit će predstavljena i sveobuhvatna analiza prikupljenih TIMSS 2019. podataka koja će omogućiti detaljan uvid urezultate i preporuke ovoga istraživanja, kao i u praktičan način njihove primjene.

TIMSS 2019 rezultati, koje je Agencija predstavila javnosti 8.12. 2020., potvrdili su sve ono na što nam je ukazala PISA 2018 –  našoj djeci, u odnosu na njihove vršnjake diljem svijeta, nisu pružene iste mogućnosti za ostvarenje punih potencijala.

Nakon više od 20 godina kontinuiranog rada na promjenama u obrazovanju, učinci dosadašnjih napora za unapređenje kvalitete i dalje su nevidljivi.

Što i kako dalje – samo su neka od pitanja kojima će se baviti sudionici stručne konferencije.

Uvodni panel možete pratiti online putem Facebook stranice Obrazovanje za novo vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close