EGG 2

Norveška podržala mostarske srednje škole u inovativnom pristupu obrazovanju

Kraljevine Norveška je za implementaciju druge faze EGG 2 projekta osigurala oko 1 milijun KM, zahvaljujući čemu je opremljeno preko 30 škola sa STEM kabinetima
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 11. 2022. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opremanje STEM učionica u osnovnim i srednjim školama širom BiH kroz projekt ''Ekonomsko upravljanje za rast'' (EGG 2), koji financira Vlada Kraljevine Norveške a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, novim generacijama će omogućiti da kroz inovativan pristup obrazovanju ostvare svoj potencijal u zanimanjima budućnosti i pomognu boljitku zajednice, izjavila je zamjenica veleposlaniku Kraljevine Norveške u BiH Nj. E. Siri Andersen, tijekom današnje posjete Srednjoj školi ''Juraj Dalmatinac'' i Srednjoj građevinskoj školi u Mostaru.

''Učenici su danas u mogućnosti da koriste nove STEM učionice. Moramo pružiti priliku novim generacijama da ispune svoj potencijal, te da im škola bude mjesto gdje će zavoljeti svoja buduća zanimanja. Veliko hvala nastavnicima i učenicima koji pokazuju veliki interes da kroz redovne i izvannastavne aktivnosti doprinose inovacijama u bh. obrazovanju'', kazala je Andersen.

Foto: PR / Norveška podržala mostarske srednje škole u inovativnom pristupu obrazovanju

Kraljevine Norveška je za implementaciju druge faze EGG 2 projekta osigurala oko 1 milijun KM, zahvaljujući čemu je opremljeno preko 30 škola sa STEM kabinetima – koji omogućavaju povezivanje znanja iz različitih predmeta na jednom mjestu i rad na suvremenim alatima koji uključuju 3D printere, robotiku i moderna softverska rješenja.

Andersen je tijekom posjete Srednjoj građevinskoj školi s učenicima razgovarala o perspektivama STEM obrazovanja u okviru ''Generation Talks'' serije predavanja i razgovora s učenicima o perspektivama njihovog obrazovanja.

''Kroz 'Generation Talks' sa mladima širom zemlje, Norveška želi uključiti novu generaciju u razgovor o tome gdje vide svoju ulogu i podršku njihovom obrazovanju i stvaranju novih prilika u lokalnim zajednicama. Ovakvi susreti nam pomažu da prepoznamo šta su njihove potrebe i da tome prilagodimo doprinos Norveške kroz EGG projekt. Važno je da se glas mladih čuje, a to možemo samo kroz direktni dijalog i komunikaciju u zajednici'', dodala je Andersen.

Kopirati
Drag cursor here to close