Prosvjed roditelja

Nakon kažnjavanja djece zbog proslave Dana državnosti, roditelji traže smjenu direktorice škole

Predsjednica Vijeća roditelja Aida Mujakić, organa koji je i organizirao skup, kaže da je direktorica Mevlida Dervišefendić kažnjavajući učenike bošnjačke nacionalnosti izgubila povjerenje svih roditelja
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 01. 2021. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ranih jutarnjih sati jake policijske snage dobojske policije blokirale su sve ulaze u zgradu OŠ „Petar Kočić“ u Sjenini Rijeci (RS), kako se u dijelu dvorišta ne bi mogli okupiti roditelji dva povratnička bošnjačka sela Sjenine Rijeke i Sjenine na mirnim prosvjedima. Prosvjedi su planirani zbog kažnjavanja učenika kojima su zbog obilježavana 25. studenog - dana državnosti BiH izrečene disciplinske mjere.

Stoga se skoro 40 roditelja okupilo oko 100 metara dalje od škole, gdje su održali neformalni skup, jer su prosvjedi naredbom dobojske policije - zabranjeni. Nisu navodno na vrijeme prijavljeni, ali i zbog blizine škole, odnosno djece, piše Avaz.ba. 

Predsjednica Vijeća roditelja Aida Mujakić, organa koji je i organizirao skup, kaže da je direktorica Mevlida Dervišefendić kažnjavajući učenike bošnjačke nacionalnosti koji su zbog pet neopravdanih sati od 25. studenog kada su u svojim obiteljima obilježili Dan državnosti, izgubila povjerenje svih roditelja i ona mora biti smijenjena.

''Moj babo je poginuo za BiH, odmah do ove škole. Mene zovu u policiju, umjesto da iz Ministarstva prosvjete RS dođu i vide što im radi direktorica i kakvu samovolju provodi direktorica kršeći osnovna ljudska i prava djeca, o čemu smo obavijestili sve institucije'', kazala je Mujakić.

Fadil Okić, jedan od roditelja čije je dijete odličan učenik, kažnjen je smanjenjem ocjene iz vladanja, rekao je da djeca u školu neće ići, dok direktorica Dervišefendić ne podnese ostavku, kako bi se u školi stvorila normalna klima i među učenicima i među uposlenima.

''Došla sam jednom prilikom pred školu da riješim neki problem. S direktoricom se nije moglo razgovarati, jer ona kaže „Ja sam ovdje Bog“,'' izjavila je majka djeteta Mirzeta Subašić.  

Pokušali smo ponovo razgovarati s direktoricom, ali on ne želi dati izjavu.

Oko sedam sati razišli su se roditelji i zakazali novi datum mirnih protesta koji će danas biti objavljen na društvenim mrežama.

Kopirati
Drag cursor here to close