BRAVO!!!

Svijetla strana BiH: Nagrađeni najbolji učenici FBiH

Diplome i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 450 maraka za osnovnoškolce, odnosno 550 maraka za srednjoškolce, dobila su ukupno 54 učenika.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 12. 2017. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović uručila je u petak u Mostaru nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH u školskoj 2016./2017. godini.

Po tri učenika osnovnih i srednjih škola nominirala su županijska ministarstva obrazovanja, i to sva osim iz Zapadnohercegovačke županije.

Diplome i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 450 maraka za osnovnoškolce, odnosno 550 maraka za srednjoškolce, dobila su ukupno 54 učenika.

Čestitajući učenicima na odličnim rezultatima ostvarenim u nastavnim, izvannastavnim i drugim aktivnostima, ministrica Dilberović posebno je naglasila kako su ove nagrade potvrda njihovog truda, marljivog rada, entuzijazma i želje da u svojoj zemlji postignu što bolji uspjeh za dobrobit cijelog društva.

Ocijenila je kako ovo nisu samo novčane nagrade, već nagrade koje se tiču njihovog akademskog i znanstvenog usavršavanja.

Foto: Bljesak.info / Nagrađeni najbolji učenici u FBiH


- Prilikom izbora najboljih učenika, spektar kriterija je bio izuzetno širok. Pored uspjeha u učenju, razmatrani su i uspjesi u izvannastavnim aktivnostima te ostvareni rezultati na federalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima iz različitih nastavnih oblasti, kao i sudjelovanje u društveno korisnom volonterskom radu, sportskim, kulturnim i drugim aktivnostima, afirmirajući na taj način ne samo obrazovnu, nego i odgojnu ulogu škole - kazala je ministrica.

Ustvrdila je kako je posebno raduje činjenica da su među nagrađenima, učenici različitih talenata, vještina i afiniteta.

-  Upravo u toj različitosti leži snaga i bogatstvo našeg društva jer ovi mladi ljudi su svijetli primjer da marljiv rad, posvećenost cilju, istrajnost i vjera u sebe nedvojbeno dovode do uspjeha - naglasila je Dilberović.

Foto: Bljesak.info / Nagrađeni najbolji učenici u FBiH

 Istaknula je kako među nagrađenim učenicima ima mnogo učenika generacije te značajan broj onih sa zapaženim rezultatima na smotrama znanja, ali i posebnim natjecanjima, kao što je natjecanje u programiranju robota.

Ministrica je pozvala učenike da nastave raditi uspješno, kao i do sada, ne zaboravljajući svoju odgojnu zadaću te da budu primjer drugima u prepoznavanju, uvažavanju i njegovanju različitosti među učenicima, odnosno njihove individualnost jer svaki pojedinca, kako je kazala, na jedinstven način upotpunjuje mozaik pluralističkog društva.

FOTO: Bljesak.info / Nagrađeni najbolji učenici u FBiH


Učenica četvrtog razreda Srednje strojarske škole "Fausta Vrančića" Nina Petković kazala je kako je ova nagrada kruna njezinog truda i velikog rada.

-  Ovo je veoma lijepa gesta za mene, posebice jer se bliži kraj mog srednjoškolskog obrazovanja - naglasila je. 

Kopirati
Drag cursor here to close