Povećanje za 15 učenika

Na području HBŽ-a upisano 420 prvašića

U novu školsku godinu upisano je 420 učenika u prve razrede osnovnih škola u HBŽ-u te je taj broj veći za 15 učenika nego na početku prošle školske godine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 08. 2018. u 18:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svim osnovnim i srednjim školama na području Hercegbosanske županije (HBŽ), kao i u glazbenim školama u Livnu i Tomislavgradu te Centru za djecu s teškoćama u razvoju "Nova nada" u Tomislavgradu, u ponedjeljak 3. rujna počinje nastava u novoj školskoj 2018./2019. godini.

U cilju pripreme početka nastave i njezine organizacije ovaj tjedan održani su u resornom ministarstvu županije sastanci s ravnateljima škola na kojima se razgovaralo o pripremama za novu školsku godinu, organizaciji nastave, kadrovima i udžbenicima.

Prema informacijama županijskog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta, sve škole organizacijski su spremne za početak nove školske godine uz napomenu da u jednom broju škola traju završni građevinski radovi. Ukoliko ti radovi ne budu okončani u planiranom roku, iz tog ministarstva poručuju da će škole na vrijeme obavijestiti o mogućem prolongiranju početka nastave.

Navedeno ministarstvo navodi kako je i za novu školsku 2018./2019. godinu na vrijeme osiguralo besplatne udžbenike za učenike prvih razreda osnovnih škola i za socijalno ugrožene učenike petih razreda osnovnih škola na području HBŽ-a.

Naglašavaju da u uporabi u nastavnom procesu ostaju udžbenici iz prošle godine u svim osnovnim i srednjim školama.

Također, to je ministarstvo osiguralo i sredstva za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola na prostoru Županije u iznosu od 450.000 maraka, te je osiguralo i sredstva za rad asistenata u školama s djecom s teškoćama u razvoju u novoj školskoj godini.

Iz Ministarstva obavještavaju da je u novu školsku godinu 2018./2019. godina upisano 420 učenika u prve razrede osnovnih škola u HBŽ-u te da je taj broj veći za 15 učenika nego na početku prošle školske godine.

Upisano je više učenika i u prve razrede srednjih škola na području HBŽ-a. U prve razrede srednjih škola upisana su 573 učenika i taj broj je veći za 23 učenika u odnosu na početak prošle školske godine.

Kopirati
Drag cursor here to close