Provedba strategije

Mostarsko Sveučilište donijelo akcijski plan

Prvi put u povijesti Sveučilišta donesen je jedan ovakav konkretan dokument
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 01. 2019. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Senat Sveučilišta u Mostaru (SUM) donio je Akcijski plan provedbe Strategije Sveučilišta u Mostaru za 2019. godinu u kojem su sadržani konkretni zadaci za tekuću godinu sa svih ustrojbenih jedinica, priopćeno je u utorak sa SUM-a.

Inače, prvi put u povijesti Sveučilišta donesen je jedan ovakav konkretan dokument koji prati strateške ciljeve, a ukupno sadrži više od 800 konkretnih zadataka i aktivnosti.

Profesor Vlado Majstorović, predsjednik Povjerenstva za izradu i praćenje realizacije Akcijskog plana provedbe Strategije SUM-a za 2019. istaknuo je kako je nedavno usvojena Strategija razvoja Sveučilišta u  Mostaru za naredno petogodišnje razdoblje označila početak izgradnje sustava strateškog upravljanja na Sveučilištu kao glavnog instrumenta njegove uspješne transformacije i koordiniranog razvoja.

''Za uspješno vođenje ovog zahtjevnog procesa Sveučilište treba imati učinkovit sustav za praćenje ispunjavanja planova i realizaciju strateških ciljeva, što podrazumijeva jasne procedure izrade preciznih planova i aktivnosti kojima se određuju odgovornosti, rokovi i resursi za provedbu aktivnosti koje Sveučilište namjerava postići. Svjesni važnosti razvijanja sustava strateškog planiranja, Senat Sveučilišta u Mostaru je, prvi put u svojoj  povijesti, usvojio prvi Akcijski plan provedbe Strategije koji se  smatra jednim od ključnih iskoraka u podizanju razine kvalitete institucionalne organizacije i sustava strateškog planiranja kao i sve veće transparentnosti prema nastavnom i nenastavnom osoblju, studentima, osnivačima, vladinom i nevladinom sektoru, lokalnoj zajednici, gospodarstvu i javnosti. Tako se ovim Akcijskim planom nastoji ubrzati  transformacija Sveučilišta k trećoj generaciji Sveučilišta, unaprijediti sustav osiguranja kvalitete te osigurati samoodrživ rast i financijsku stabilnost'', kazao je Majstorović.

Dosadašnja statutarna odredba je bila podnošenje izvješća o radu dekana na godišnjoj razini, a predloženo je da se izvješće ubuduće piše prema akcijskom planu, odnosno ispunjenim zadatcima, priopćeno je sa Sveučilišta.

Kopirati
Drag cursor here to close