'STEM Youth Innovation'

Mostarski učenici u finalu prestižnog natjecanja u Londonu

Svrha ''STEM Youth Innovation'' je podići svijest o tehnologiji među učenicima, te potaknuti njihovo zanimanje za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 07. 2019. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tim učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar), otputovao je u London na prestižno natjecanje ''STEM Youth Innovation'' u organizaciji Britanskog međunarodne udruge za obrazovanje (BIEA), priopćeno je iz Koledža.

Kao jedini predstavnici BiH u finalu ovog međunarodnog skupa, učenici Koledža će ovom prilikom predstaviti svoju dron letjelicu dizajniranu i izrađenu u skladu sa propozicijama i tematikom ovogodišnjeg natjecanja.

Učenici Stefan Pualić, David Busley, Israa Draz i Aris Karamustafić zajedno sa mentorom, profesorom Miljanom Ruparom pokazali su izuzetno znanje i vještinu pri izradi i dizajnu drona, te na taj način osigurali svoje mjesto među najboljim u svijetu.

Prijenos finala natjecanja koje će se održati u četvrtak svi zainteresirani mogu pratiti na službenoj Facebook stranici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar).

Svrha ''STEM Youth Innovation'' je podići svijest o tehnologiji među učenicima, te potaknuti njihovo zanimanje za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.

Samo natjecanje povezuje tehnološke inovacije, obrazovanje i mlade ljude iz cijelog svijeta. Održava se svake godine, a u 2019. godini po prvi put poprima međunarodne razmjere, priopćeno je iz Koledža.

Tema ovogodišnjeg natjecanja obuhvaća dizajn i izradu dronova koji će služiti u borbi za zaštitu divljih i ugroženih životinjskih vrsta, a finalisti natjecanja su najbolji predstavnici škola koji dolaze iz cijelog svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close