Uoči ćelopeka

Mostarski studenti upozoreni: Zabranjeno nositi odjeću koja ima upadljivi, izazovni i napadni dekolte

Studenti svoje kolege, ali i osoblje, podsjećaju na poštivanje 'Kodeksa ponašanja i odijevanja na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru', koji je usvojen u siječnju 2020. godine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 03. 2022. u 15:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski studenti upozoreni su na način odijevanja tijekom boravka na svom fakultetu povodom zbog dolaska ljetnih mjeseci.

''S obzirom da nam dolaze topliji dani i kako nastupa vrijeme ljetne garderobe, Unija studenata je odlučila da sve studente i zaposlenike univerziteta podsjeti o Kodeksu ponašanja i odijevanja na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru'', naveli su iz Unije studenata.

Studenti svoje kolege, ali i osoblje, podsjećaju na poštivanje 'Kodeksa ponašanja i odijevanja na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru', koji je usvojen u siječnju 2020. godine.

Kodeksom se, navode iz Unije, definiraju različite odredbe i pravila, ''a između ostalog, mi se pozivamo na sljedeće članove, koji definišu pravila odijevanja''.

Tako su citirali Član 6. Kodeksa vezanim za Pravila odjevanja zaposlenika, suradnika i studenata, u kojima se navodi kako ''zaposlenici, suradnici i studenti su dužni biti uredni i prikladno odjeveni, tako da svojim izgledom ne narušavaju ugled Univerziteta''.

Dodaju kako je Kodeksom predviđen poslovno - ležerni stil odijevanja.

Iz Unije studenata upozorili su svoje kolege i osoblje na ''Zabranu neprikladnog odijevanja za uposlenike, suradnike i studente''. U toj zabrani navedeno je da se ''nose odjevne predmete koji imaju upadljivi, izazovni i napadni dekolte ili otkrivaju stomak ili leđa''.

Zabranjeno je i da ''nose majice bez rukava, odjeću na bretele, prozirnu i tijesnu odjeću, mini suknje, bermude i šorc te da nose papuče, sandale koje otkrivaju prste i bose noge''.

Video: Mostarski studenti o dress-codeu na Sveučilištu

Nadalje navode kako je zabranjeno studentima, suradnicima i osoblju da ''nose odjeću s porukama koja vrijeđa osjećaje drugih, nose hlače koje otkrivaju donje rublje te da nose policijske ili vojne uniforme''.

Kopirati
Drag cursor here to close