Glazbena škola

Mostarski klarinetisti uspješni na natjecanju u Srbiji

Krešo Crnjac, Jakov Zeleničić i Dorijan Emanuel Rotim, u klasi profesorice Ksenije Rakonić Benđo, bili su jedini natjecatelji iz BiH u kategoriji komornih sastava
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 05. 2018. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na međunarodnom natjecanju drvenih puhača koje je nedavno održano u Požarevcu trio klarineta učenika Osnovne glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara, ostvarili su značajan uspjeh osvojivši treću nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda.

Krešo Crnjac, Jakov Zeleničić i Dorijan Emanuel Rotim, u klasi profesorice Ksenije Rakonić Benđo, kao jedini natjecatelji iz BiH u kategoriji komornih sastava, izveli su zahtjevne skladbe W.A. Mozarta, A. Vivaldija i P.I. Čajkovskog, priopćeno je.

''U izuzetno jakoj konkurenciji učenika koji imaju značajno bolje uvjete za rad i napredak, trio klarineta pokazao je kako se napornim radom i zalaganjem mogu ostvariti zapaženi uspjesi. Nagrada koju smo dobili poticaj nam je za dalje zalaganje i vjerujem još uspješnije nastupe u budućnosti'', kazala je profesorica Rakonić Benđo.

Inače, tijekom tri dana natjecalo se oko 600 učenika glazbenih škola iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Austrije, Slovenije i Bugarske, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close