OŠ Antuna Branka Šimića

Mostar: SPARKreatorice spremne za sve izazove  

Projekt SPARKreatorice organizira Udruga Hello World (SPARK school) pod pokroviteljstvom Američkog veleposlanstva u Sarajevu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 02. 2018. u 07:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna škola Antuna Branka Šimića Mostar, kao jedina škola iz Mostara, sudjeluje u projektu SPARKreatorice koji uključuje 20 osnovnih škola na području cijele Bosne i Hercegovine.

Projekt  SPARKreatorice organizira Udruga Hello World (SPARK school) pod pokroviteljstvom Američkog veleposlanstva u Sarajevu.

''Cilj samog projekta je demonstrirati što se sve može napraviti pomoću tehnologije u školstvu uz relativno mala sredstva i veliku motivaciju te kreativnost kao i promoviranje STEM-a (science, tehnology, engineering and mathematics) među djevojčicama osnovnoškolske dobi. Uključenjem djece u ovaj projekt školi je donirano 10 mBot edukacijskih robota. Nakon uspješne edukacije učenika i mentora planiran je natjecateljski dio projekta. Trka znanja je jedinstveno i uzbudljivo natjecanje'', navodi se u priopćenju Osnovne škole Antuna Branka Šimića Mostar.

Tijekom 2018. godine održat će se četiri kvalifikacijska kola. Dvije učenice s najboljim rezultatima iz kvalifikacijskih kola predstavljat će školu na Državnom natjecanju. Prvo kolo natjecanja održat će se u prostorijama naše škole u ponedjeljak, 26. veljače 2018. godine s početkom u 11 sati.

''Samo se znanjem i zalaganjem može uspjeti'', navodi se iz Osnovne škole Antuna Branka Šimića Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close