Univerzitet Džemal Bijedić

Mostar: Održana kreativna simulacija na Ekonomskom fakultetu

Pored studenata Ekonomskog fakulteta na radionici su sudjelovali i studenti Studija turizma i univerzitetskog studija Dizajn interijera.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 10. 2022. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekonomski fakultet Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru nastavlja tradiciju održavanja kreativnih radionica za svoje studente, sa ciljem dodatnog profiliranja i dimenzioniranja njihovih znanja i vještina, te pripreme istih za efikasno odgovaranje budućim izazovima tržišta rada.

Foto: PR / Održana kreativna simulacija na Ekonomskom fakultetu

Pored studenata Ekonomskog fakulteta na radionici su sudjelovali i studenti Studija turizma i univerzitetskog studija Dizajn interijera. U suradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer Sarajevo realizirana je dvodnevna simulacija pod nazivom ''Obrazovanje koalicije u multietničkoj državi''. Simulaciju su moderirali i implementirali: prof. dr. Ehlimana Spahić, doc. dr. Enita Čustović i mr. Nermin Keranović.

Foto: PR / Održana kreativna simulacija na Ekonomskom fakultetu

Cilj igre je bio formirati stabilnu većinsku vladu u zamišljenoj multietničkoj državi, implementirajući znanja i vještine iz ekonomskih i srodnih disciplina, sa naglaskom na vještine pregovaranja, komuniciranja, odnosa sa javnošću i marketinga. Pored navedenih vještina, studenti su unaprijedili vlastite analitičke vještine i vještine rada u timovima.

Foto: PR / Održana kreativna simulacija na Ekonomskom fakultetu

''Bilo je zadovoljstvo raditi sa mladim, perspektivnim i ambicioznim studentima Ekonomskog fakulteta, Studija Turizma i Studija Dizajn interijera u Mostaru. Kroz proces simulacije pokazali su svoje konceptualne, interpersonalne i kreativne sposobnosti, što je vodilo ka realiziranju natprosječnih rezultata igre. Kao mentor u ovoj simulaciji želim se zahvaliti domaćinima na gostoprimstvu i vrhunskoj organizaciji, kolegi Nerminu i kolegici Eniti na odličnom moderiranju simulacije, te KAS Fondaciji na podršci u realizaciji iste'', ovom prilikom je izjavila dr. Ehlimana Spahić, vanredna profesorica Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close