INCLUSIVE PLAY

Mostar dobiva osjetilni park!

U okviru projekta, navodi se, predviđene su i edukacije roditelja djece s teškoćama, ali i stručnjaka koji žele integrirati znanja iz različitih pristupa i tehnika…
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 04. 2021. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić potpisao je Partnerski Ugovor o implementaciji Projekta „INCLUSIVE  PLAY“ u okviru Interreg IPA program prekogranične saradnje  Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020. kojim je planirana izgradnja osjetilnog parka na dijelu igrališta sportskog centra Kantarevac i opremanje opremom koja je namijenjena za djecu s poteškoćama u razvoju, kao i opremanje osjetilnog parka Javne ustanove Los Rosales.

Prvenstvena namjena budućeg osjetilnog parka Kantarevac je poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju na području Grada Mostara i šire, te poboljšanje standarda pružanja socijalnih usluga.

''Osjetilnim parkom Kantarevac želi se stvoriti okruženje kojim će se potaknuti raznolika paleta osjetilnih podražaja i primijeniti se u svrhu rehabilitacije, ali i rekreacije. To je novi koncept igrališta u kojemu djeca i mladi u zaokruženoj sredini postižu cjelovito i socijalno učenje'', navola je Gradska uprava Grada Mostara.

U okviru projekta, navodi se, predviđene su i edukacije roditelja djece s teškoćama, ali i stručnjaka koji žele integrirati znanja iz različitih pristupa i tehnika, te kroz teorijski i iskustveni rad na edukaciji steći dodatne kompetencije za rad s djecom s teškoćama u razvoju.

Planirano je i održavanje panel-aktivnih diskusija na temu inkluzije grupa ranjivih na segregaciju i društvenu marginalizaciju.

Predmetnim projektom predviđena je i nabava dodane opreme/sprava za osobe s i bez teškoća koja će biti postavljane na području Osjetilnog parka Kantarevac s ciljem osiguravanja inkluzije djece s teškoćama u lokalnu zajednicu, te dodatnog podizanja kvalitete života, sadržaja i usluga za najranjivije skupine našeg društva.

''Instalacijom opreme na Kantarevcu osigurava se inkluzija na način da se osobe s teškoćama ne izdvajaju, već se smještaju u sami centar sportske infrastrukture. Ovim se stvara sigurno i poticajno okruženje za život osoba s teškoćama i njihovo izražavanje. Sve navedeno predstavlja dodanu vrijednost za sam projekt i višestruku korist za osobe s teškoćama u razvoju, za njihove obitelji, za odgojitelje i učitelje kao i za zajednicu'', navodi se.

Iz Gradske uprave je navedeno kako je ukupna vrijednost projekta 948.203,15 EUR, a vrijednost projekta za Grad Mostar        314.114,21 EUR odnosno 615.129,86 KM.

Planirano vrijeme trajanje projekta je 1.3.2021. do 31.1.2023, a sudjelovanje Grada Mostara je 15% - 47.117,14 EUR odnosno  92.269,50 KM. Sredstva EU za projekt iznose 266.997,07 KM odnosno 522.860,36 KM, dok je vodeći partner Grad Zadar.

Kopirati
Drag cursor here to close