Sveučilište u Mostaru

Mostar dobiva još jedan fakultet?

Nakon Senata predmet će se uputiti u daljnje procedure u skladu sa zakonskim propisima i procedurama.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 06. 2022. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usvajanjem Odluke na sjednici Senata Sveučilišta u Mostar pokrenut je postupak utemeljenja Teološko-katehetskoga instituta kao nove ustrojbene jedinica SUM-a.

Nakon Senata predmet će se uputiti u daljnje procedure u skladu sa zakonskim propisima i procedurama.

Teološko-katehetski institut osnovan je 1987. godine te ima obilježje visokoškolskoga znanstveno-nastavnog crkvenog učilišta teološko-katehetskih i religijsko-pedagoških znanosti na kojemu se poučava o bogoslovnim i filozofskim znanostima, religijskoj pedagogiji i katehetici te drugim društvenim i humanističkim znanostima koje pripadaju kršćanskoj i općoj kulturi, stoji na službenoj stranici Sveučilišta u Mostaru.

Također, na sjednici je donesena Odluka o raspisivanju natječaja za izbor/reizbor u znanstveno-nastavna, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja, a usvojen je i Gender akcijski plan rodne ravnopravnosti na Sveučilištu u Mostaru. Nastavno osoblje SUM-a bogatije je za četiri docenta, tri viša asistenta i jednoga asistenta. Odlukom Senata SUM će biti nakladnik znanstvene monografije udžbenika, zbornika i knjiga iz različitih područja.

Kopirati
Drag cursor here to close