Aktualni sat

Mladi parlamentarci stižu na mostarska sveučilišta

Cilj ove grupe mladih izabranih dužnosnika je promijeniti praksu i poboljšati direktnu komunikaciju s građanima i građankama, povećati transparentnost i približiti kako svoj osobni rad, tako i rad parlamenata mladima u Bosni i Hercegovini.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 11. 2021. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nacionalni demokratski institut i Univerzitet "Džemal Bijedić" organiziraju Aktualni sat s mladim parlamentarcima i parlamentarkama 11. studenoga godine u periodu od 12:00 do 13:30 sati u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka. 

Također, isti događaj će biti održan od 14:30 do 16:00 sati u amfiteatru Vjekoslav Klaić (13) na Filozofskom fakultetu u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru.

U okviru programa Podrške političkom pluralizmu i procesima dobrog upravljanja i vlasti u BiH (Supporting Political Pluralism and Good Governance Processes in BiH) podržanog od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a implementiranog od strane Nacionalnog demokratskog instituta tijekom 2020. godine je osnovana neformalna grupa mladih zastupnika i zastupnica iz FBiH.

Cilj ove grupe mladih izabranih dužnosnika je promijeniti praksu i poboljšati direktnu komunikaciju s građanima i građankama, povećati transparentnost i približiti kako svoj osobni rad, tako i rad parlamenata mladima u Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju. 

Do sada su događaji pod nazivom Aktualni sat organizirani u šest lokalnih zajednica u FBiH gdje su građani i građanke imali priliku da se upoznaju sa radom parlamentaraca i parlamentarki i upute svoje inicijative ka njima kako bi ih oni uputili u parlamentarnu proceduru.

Parlamentarci i parlamentarke u Klubu su kao jednu od svojih primarnih zajedničkih inicijativa identificirali i otvoreni dijalog sa studentima i studenticama na univerzitetima širom FBiH te će se jedan od prvih takvih događaja organizirati u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru.

Panelisti i panelistice na ovom događaju će biti:

  • Mario Mikulić (HDZ BiH), Zastupnik u Parlamentu FBiH,
  • Lana Prlić (SDP BiH), Zastupnica u Parlamentu FBiH,
  • Matea Cakalin (HDZ BiH), Zastupnica u Parlamentu FBiH,
  • Ismet Lulić (SDP BiH), Zastupnik u Skupštini HNK,
  • Suzana Krišto (HDZ BiH), Zastupnica u Skupštini Kantona Središnja Bosna.
Kopirati
Drag cursor here to close