Moja praksa

Mladi Mostarci uz inovativan marketinški pristup osmislili promotivni video

Mladi iskoristili priliku da svoje znanje okušaju u praksi
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 02. 2021. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od osam godina INTERA Tehnološki Park pruža priliku mladim ljudima za stjecanje prvog radnog iskustva kroz program Moja praksa. Jedanaesti ciklus, koji je započeo na proljeće 2020. godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije bilo je posebno izazovno organizirati, ali je i u takvim okolnostima omogućio mladima da kroz stvarne projekte razvijaju poslovne vještine kako bi bili što spremniji za tržište rada. Ovaj ciklus podržan je i kroz suradnju s Federalnim zavodom za zapošljavanje u okviru Programa sufinanciranja zajedničkih projekata s drugim organizacijama i institucijama 2020.

Studenti učili osnove marketinga kroz konkretan rad

Ukupno šest timova je sudjelovalo ili još uvijek sudjeluje u ovom ciklusu programa, a svi oni uz pomoć mentora rade na projektnim zadacima koje su osmislila poduzeća iz različitih gospodarskih sektora. Polaznici programa Moja praksa trebali su na inovativan način smisliti prezentaciju poduzeća te uz podršku mentora naučiti kako iskoristiti prave alate i realizirati ideju.
Jedan od timova, čiji su članovi Amina Đono Husnić, Ana Šimunović i Alija Fajić, uspješno je dovršio praksu istaknuvši se kroz kreiranje videa u animiranom obliku i drugih marketinških aktivnosti za mostarsko poduzeće Gala Group.

Amina, Ana i Alija uspješno ispunili praktični zadatak

Mentor tima Amina-Ana-Alija, bio je Adi Đukić, vlasnik agencije za digitalni marketing WEB Studio koji nije krio zadovoljstvo obavljenim poslom.

''Ovo su vrijedni i ambiciozni mladi ljudi koji se spremaju za tržište rada. Svaki zadatak u sklopu obuke su uspješno realizirali. Vidjeli su kako tržište funkcionira u praksi, radili na poslovnoj komunikaciji, razvoju marketinške strategije te savladali osnove digitalnih kanala oglašavanja'', istakao je mentor Adi Đukić.   

Mladi tim uspješno je prošao kroz sve faze obuke, upoznao se s radom poduzeća za koje su radili promociju u sklopu programa Moja Praksa te kreirao kvalitetan animirani video kojeg se ne bi postidjeli ni pravi marketinški stručnjaci. Stečeno znanje će zasigurno iskoristiti u svom budućem poslovnom razvoju i na sljedećim profesionalnim angažmanima.

Kopirati
Drag cursor here to close