Održan sastanak

Ministarstvo obrazovanja HNŽ-a podržalo bh. škole u Danskoj

Tijekom sastanka ministar i Jahić su razgovarali o organiziranju škola na bosanskom jeziku u Danskoj, gdje ih je trenutno otvoreno šest.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 09. 2019. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Hadžović i Jahić

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, Rašid Hadžović, je održao sastanak sa članicom Udruženja bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj, Zerem Jahić, priopćeno je u srijedu iz ministarstva.

Tijekom sastanka ministar i Jahić su razgovarali o organiziranju škola na bosanskom jeziku u Danskoj, gdje ih je trenutno otvoreno šest.

Udruženje bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj radi na otvaranju što većeg broja škola, te uvezivanju istih, putem krovne organizacije čija je članica Jahić, priopćeno je.

Budući da je 25. veljače Dan materinjeg jezika, Jahić je istakla značaj podrške bh. vlasti poput Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, te Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a po pitanju istog, što bi zasigurno pomoglo pri organizaciji i radu bosanskohercegovačkih škola u inozemstvu i Danskoj.

Ministar je iskazao zadovoljstvo povodom organiziranja bosanskih škola u zemljama u kojima živi bosanskohercegovačka dijaspora, te pružio podršku očuvanju i njegovanju materinjeg jezika, navodi se iz ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close