Usvojena odluka

Ljubuški: Studentima 500 KM pomoći

''Svi koji uredno izvršavaju svoje studentske obveze dobit će jednokratnu potporu Grada Ljubuškog od 500 maraka''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 10. 2022. u 14:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće Ljubuškog usvojilo je odluku o dodjeli jednokratne financijske potpore studentima za akademsku 2022./2023. godinu.

''Svi koji uredno izvršavaju svoje studentske obveze dobit će jednokratnu potporu Grada Ljubuškog od 500 maraka. Ove godine ćemo za studente izdvojiti preko 300.000 KM. Mislim da je ovo mjera koja ima smisla i na kojoj ću inzistirati, a truditi ćemo se da ta potpora ubuduće bude i veća'', rekao je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

Naveo je kako će uskoro će biti raspisan i javni poziv, a potporu će dobiti svi redoviti studenti državnih sveučilišta s područja Grada Ljubuškog koji nisu ponavljali nijednu godinu studija, koji nisu u statusu apsolventa diplomskog ili integriranog studija te nisu stariji od 26 godina.

Na sjednici Gradskog vijeća usvojena je i Odluka o dodjeli koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta na području Grada Ljubuškog, kao i Odluka o uvjetima, iznosu i postupku dodjele novčanih potpora za uzgajivače goveda, objavljeno je na službenim stranicama Grada Ljubuškog.

Kopirati
Drag cursor here to close