“LAB Learn! Advance! Bridge!”

Ljetna škola prirodnih znanosti za mlade “LAB” održava se po drugi put u Mostaru

Ljetna škola se održava u razdoblju od 2.08. do 13.08.2021. godine u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, UWC.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 08. 2021. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ovoga ljeta, dvadeset pet mladih učenika u dobi od 14 do 19 godina iz Mostara ima priliku pohađati besplatnu ljetnu školu prirodnih znanosti “LAB Learn! Advance! Bridge!”.

Učenici će učiti kemiju, biologiju i fiziku kroz interaktivnu, praktičnu nastavu i rad u laboratoriju.

Pored nastave, mladi će sudjelovati u raznim radionicama koje vode lokalna udruženja, profesori i ljekari, te će imati terensku nastavu s fokusom na ekologiju i istraživanje.

Nakon uspješno održane prošlogodišnje ljetne škole LAB20, u suradnji sa Mostar Summer Youth Program (MSYP), dugogodišnjim ljetnim omladinskim programom za mlade u Mostaru, Bruno Stojčić, Emina Mehić, Amina Čolaković i Freya Nowell odlučili su ponovo organizirati ovogodišnji program.

Predavači, kao i prethodne godine, su mladi koji su nedavno završili ili trenutno pohađaju završne godine fakulteta prirodnih znanosti.

“Da se radi o inovativnom programu koji maldima pruža priliku da prirodne znanosti izučavaju kroz pratkičan rad govori i činjenica da 30% polaznika LAB21 su i prethodne godine pohađali ovu ljetnu školu. Cilj je da i ove godine ponudimo zanimljiv sadržaj polaznicima i na izgled teške znanstvene zakone i činjenice na pojednostavljen način pojasnimo učenicima”, navela je Emina Mehić.

Ljetna škola se održava u razdoblju od 2.08. do 13.08.2021. godine u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, UWC.

“Pohađala sam LAB 2020 i to je bio najbolji dio mog ljetnog raspusta prošle godine. Bila sam oduševljena predavačima, eksperimentima, radionicama, svime što smo radili. S obzirom da sam ove godine završila prvu godinu studija Farmacija na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru, te nemam više pravo da pohađam ovaj program, dobila sam priliku da budem dio LAB21 programa u ulozi laboratorijskog asistenta za predmet Biologija što me izuzetno raduje”, istaknula je Katarina Antelj.

LAB ljetna škola ne bi bila moguća bez velikodušne podrške naših sponzora, uključujući Inclusive Movement for Bosnia and Herzegovina, UWC Mostar, Konrad Adenauer Stiftung, Autoherc d.o.o., Kulturni Centar “Kralj Fahd” Mostar, Vijeće Mladih Grada Mostara, Eko Jasmina, Dobrotovran fondacija Naša Djeca, Northcape, Osvit, Farm Zial, American Councils for International Education, American Courners BiH Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close