Zajednička priča

Pomoć za 52 obitelji u Mostaru

"Zajednička priča" provodi se u okviru projekta "Promocija profesionalne i socijalne integracije marginaliziranih obitelji - djece, mladih i odraslih/roditelja putem uspostavljanja grupa za podršku zajednici", kojeg financira Veleposlanstvo Češke.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 10. 2018. u 11:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u srijedu predstavljen projekt "Zajednička priča" u okviru kojeg je osigurana materijalna i psihosocijalna pomoć za 52 obitelji s djecom. 

"Zajednička priča" provodi se u okviru projekta "Promocija profesionalne i socijalne integracije marginaliziranih obitelji - djece, mladih i odraslih/roditelja putem uspostavljanja grupa za podršku zajednici", kojeg financira Veleposlanstvo Češke u BiH. 

Konzul i šef odjela za razvojnu suradnju češkog Veleposlanstva Jana Zelingerova kazala je kako je Češka Republika jako zadovoljna ostvarenim rezultatima. 

''Kroz ovaj projekt obiteljima smo pomogli materijalno, ali i psihosocijalno. Druga komponenta projekta je kreiranje platforme gdje se udruženim snagama 34 organizacije i ustanove nastoji održati, odnosno nastaviti pomagati ovim obiteljima'', kazala je Zelingerova. 

Kroz projekt je formirana mreža 34 organizacije, javne ustanove i institucije, koje su omogućile proširenje podrške i pruženih usluga obiteljima koje se nalaze unutar projekta, kroz ekonomsko osnaživanje te psihosocijalnu pomoć. 

Foto: Bljesak.info  / Konferencija "Zajednička priča" 

'Plan je bio da se 50 obitelji uključi u projekt, a danas, na kraju projekta, uključeno su 52 obitelji, 151 dijete i 91 roditelj. Obitelji su uključene u program po preporuci Centra za socijalni rad'', kazala je direktorica SOS programa u Mostaru Selma Ćatić. 

Savjetnica za Program jačanja obitelji organizacije SOS Dječja sela BiH Berima Haćam kazala je kako je kroz projekt osiguran brži i lakši pristup potrebnim uslugama obiteljima s djecom u Mostaru. 

''Otkako implementiramo ovaj projekt nastojimo uvezati sve što ovdje već postoji i sve što se nudi za djecu i roditelje, kako bi ponuda koju mi možemo dati, uz sve ovo što već postoji, bila najbolji mogući paket koji možemo osigurati da stanje i uvjeti u kojima pojedine obitelji žive budu što bolji'', istaknula je Haćam. 

Kroz program roditelji su se mogli upoznati u kojoj instituciji ili organizaciji u Mostaru mogu dobiti pojedinu uslugu ili zatražiti pomoć, dodala je Haćam.

Kopirati
Drag cursor here to close