Još jedna generacija učenika odlazi iz barake, a dolazi nova

HRS: Dok se premijer šepuri u automobilu od 150.000 KM djeca iz barake ostaju ignorirana

Ističući kako je prošla još jedna, od dvadeset školskih godina koje su trebale biti privremene dok se ne izgradi školska zgrada dostojna života učenika napominju kako se djeci treba omogući školovanje dostojno djeteta 21. stoljeća.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 06. 2019. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Hrvatske republikanske stranke u svom priopćenju upozoravaju da ''dok se premijer HNŽ-a hvali 'utopljavanjem' već utopljenih škola, dogovorivši s privatnim tvrtkama iz stranačkog djelokruga kako dobiti natječaj i što 'proporcionalnije' podijeliti novac poreznih obveznika, roditelji djece koja nastavu pohađaju u područnoj školi O.Š. Ivana Gundulića Mostar u naselju Vojno bivaju ignorirani po tko zna koji put''.

Ističući kako je prošla još jedna, od dvadeset školskih godina koje su trebale biti privremene dok se ne izgradi školska zgrada dostojna života učenika napominju kako se djeci treba omogući školovanje dostojno djeteta 21. stoljeća.

''Podatak od 827 učenika koji su zadnjih 10 školskih godina pohađali područni odjel Vojno OŠ Ivana Gundulića, pod krovom koji prokišnjava i zidova iz kojih se čuje rad crva, očigledno ništa ne znači za naše vlastodršce i polagače vijenaca. Brojka bi bila i veća da pojedini roditelji nisu odlučili svoju djecu upisati u matičnu školu'' napominju u priopćenju dodajući da je objekt ne samo neadekvatan nego i mimo svih minimuma zakonskih normi o didaktičkim standardima.

Predstavnik HRS-a za sjeverni dio grada Ivan Kolobarić od grada je zatražio podatke o broju učenika po razredima u školama čiji je osnivač grad Mostar. Podaci vrlo jasno govore kako određena gradska područja, s potpunim pravom, imaju izgrađenu školsku zgradu, s manje učenika nego Bijelo Polje, Vojno i ostala naselja gdje živi hrvatski narod i roditelji čija djeca nastavu pohađaju po hrvatskom planu i programu.

''Dok se premijer, direktori županijskih zavoda, ministri, djelatnici gradske uprave i sl. ovih dana šepure s novim bijesnim službenim vozilima od preko 150 000 KM, ne smatraju shodnim odgovoriti na pismene zahtjeve roditelja, a kamoli da postupe po zahtjevu, jer ih Zakon o osnovnoškolskom obrazovanju na to obvezuje'', istiću u priopćenju.

Iz HRS-a se pitaju je li to ta briga o opstojnosti hrvatskoga naroda.

''Početkom 1994. godine na jednom od sastanaka u Bad Godesbergu, Alija Izetbegović je ponudio 'rješenje' za BiH u kojem 'sve od Prozora prema dolje je hrvatsko, Središnja Bosna muslimanska, a Mostar podijeljen na pola'. U biti predstavio prijedlog ono što bi bio rezultat kolokvijalno nazvane akcije 'Neretva 93', koja je tada bila već na djelu. Pojedina područja Bijelog Polja i Vojnog na toj, od Alije, zamišljenoj mapi bila su zamišljena za budući bošnjački entitet'', podsjećaju iz HRS-a pitajući se znači li ova briga hrvatskih dužnosnika za sjeverne dijelove grada Mostara ''da nastavljaju tamo gdje je stao njihov vječni koalicijski partner Alija Izetbegović''.

Kako napominju još jedna generacija najmlađih učenika koji nastavu pohađaju po hrvatskom planu i programu odlazi iz barake, a nova generacija dolazi. ''Zbog toga nećemo odustati od zahtjeva da im se omogući školski život i učenje u školi dostojno djece 21. stoljeća. Hrvatskim političkim dužnosnicima na vlasti zahvaljujemo na 'brizi' i 'obrani' interesa hrvatskog naroda'', napominju iz HRS-a .  

Kopirati
Drag cursor here to close