Završena obuka

HNŽ dobila nove asistente za nastavu

Riječ je o obuci “Asistencija u nastavi djeci s poteškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama“ za novoizabrani stručni kadar Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 11. 2018. u 18:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U obrazovnoj ustanovi Emaus u Mostaru nastavljen je projekt stručne obuke djelatnika iz svih županija Federacije, ovoga puta realiziranog za 24 osobe iz osnovnih škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije.

Riječ je o obuci “Asistencija u nastavi djeci s poteškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama“ za novoizabrani stručni kadar Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ. Ovu obuku već drugu školsku godinu zaredom provodi Ustanova za obrazovanje odraslih „Socijalno-edukativni centar“ p.j. Travnik (SEC) uz financijsku potporu Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Na početku obuke, dobrodošlicu polaznicima u Mostaru uputio je predsjednik Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zlatko Hadžiomerović, zajedno s Vedranom Šunjić iz Službe za zapošljavanje HNŽ, naglasivši važnost i potrebu za stručnim kadrom u radu s djecom s poteškoćama u razvoju, općenito u obrazovnom sektoru ali i važnost zapošljavanja mladih osoba na tim radnim mjestima, priopćeno je.

Polaznike je pozdravila ravnateljica Emausa, Tanja Raič Tarčuki, koja je zahvalila Federalnom zavodu za zapošljavanje na financijskoj potpori drugu godinu zaredom provođenja ove obuke za asistente u nastavi, kao i resornim županijskim ministarstvima obrazovanja i službama za zapošljavanje na dobroj suradnji, posebno naglasivši polaznicima njihova prava, uloge i odgovornosti kao asistenata u nastavi.

Tijekom četiri modula obuke treneri Maja Mustapić i Kenan Spahić obradili su teme: Vrste invaliditeta, zadatci asistenta u nastavi, stres i komunikacija, kao i mnoge druge teme s naglaskom na premošćivanju izazova u ovome poslu, na dobrobit sve djece u školi. Kroz interaktivan rad asistentima su prenesena znanja i iskustva iz navedenih područja, a polaznici su imalo mogućnost iznijeti svoja iskustva, te dobiti konkretne odgovore i prijedloge na izazove s kojima se susreću u svakodnevnom radu. Federalni zavod za zapošljavanje planira nastaviti suradnju temeljenu na potvrđenoj kvaliteti obuke.

Kopirati
Drag cursor here to close