Stav Vlade

Herceg s predstavnicima OESS-a: Kurikularna reforma je nužna u HNŽ

"Kurikularna reforma je nužna i Vlada će stati iza njezine učinkovite i kvalitetne provedbe'', rekao je Herceg.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 07. 2021. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i zastupnik u Skupštini HNŽ Nevenko Herceg susreo se u četvrtak s izaslanstvom Misije OESS-a u BiH predvođenim voditeljicom Odjela za ljudsku dimenziju pri Glavnom uredu u Sarajevu Jasnom Dobričik i voditeljem Terenskoga ureda u Mostaru Ioannisom Piliourisom.

Tom prigodom razgovarali su o potpori koju OESS pruža županijama u Federaciji BiH u provedbi procesa kurikularne reforme, što su već uradili za područje Sarajevske županije, a trenutačno provode u Zeničko-dobojskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji, dok su za HNŽ i Srednjobosansku županije nedavno održali predmetne prezentacije.

"Kurikularna reforma je nužna i Vlada će stati iza njezine učinkovite i kvalitetne provedbe. Neažuriranost naših nastavnih planova i programa, a poglavito ishodi nedavnih međunarodnih istraživanja o učeničkim postignućima i funkcionalnoj primjeni stečenih znanja u BiH (PISA i TIMMS), ukazuju na potrebu neodgodiva pokretanja ovih procesa.

Vlada će uskoro provesti potrebne procedure i, potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju s OESS-om, pružiti nedvojbenu i konkretnu potporu pokretanju ovih procesa koji će, u skladu sa zakonskim rješenjima, provoditi županijski zavodi za školstvo", komentirao je Herceg zahvalivši pri tom OESS-u na potpori koju će pružiti u početnoj etapi kurikularne reforme.

"Naša nastojanja su na tragu unaprjeđenja nastavnih planova i programa i pružanja potpore županijama u pogledu metodologije odnosno procesne etape u kojoj je potrebno imenovati stručni tim za koji ćemo osigurati kvalitetnu obuku od strane stručnjaka iz ove regije kako bismo pripremili teren za daljnje obuke timova koji će biti ustrojavani za zasebne predmete i zapravo pisati novi kurikulum. Stoga me raduju razumijevanje i konkretna potpora koju je predsjednik Herceg danas iskazao'", poručila je Dobričik, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close