U dogovoru s ravnateljima

Hadžović: Nastavni proces nije se prekidao ni u težim uvjetima

''Odgojno-obrazovne ustanove nisu bile mjesta širenja virusa'''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 01. 2022. u 15:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a u dogovoru s aktivima direktora osnovnih i srednjih škola u toj županiji preporučilo je da operativni timovi škola shodno epidemiološkoj situaciji u odgojno-obrazovnoj ustanovi i općini trebaju postupiti u skladu s Instrukcijom Ministarstva od 3. rujna 2021. godine, vodeći računa o Kalendaru rada i Preporuci Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ-a, kazao je Feni županijski ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović, naglasivši kako se nastavni proces nije prekidao ni u težim uvjetima i okolnostima.

Po njegovim riječima, ovo Ministarstvo je odlučilo da je ovo najbolja odluka s obzirom i na volju većine u školama.

''Nastavni proces nije se prekidao ni u težim uvjetima i okolnostima, a operativni timovi za praćenje provedbe kriznog plana na čelu s direktorima škola imaju veliko iskustvo u provođenju mjera i zaštiti učenika i zaposlenika, što su i dokazali u prethodnom razdoblju. S tim u vezi, sigurni smo da će i u narednom razdoblju svoj posao obaviti na visini zadatka jer odgojno-obrazovne ustanove nisu bile mjesta širenja virusa'', ustvrdio je ministar Hadžović.

Pozvao je sve nadležne institucije zadužene za praćenje provedbe mjera koje su na snazi, da poduzmu dodatne aktivnosti, da zaštite građane od pojedinaca i organizacija koji mjere ne poštuju.

''Svjedoci smo javnih okupljanja, druženja u zatvorenim prostorima, ugostiteljskim objektima i sl. koja dovode do povećanja broja novozaraženih u HNŽ-u. Ne želimo da prihvatimo da pogoršana epidemiološka situacija, do koje u najvećoj mjeri dolazi zbog nepoštivanja mjera koje su na snazi, bude isključivo na štetu nastavnog procesa, učenika, nastavnika i njihovih roditelja. Naglašavamo, da odgojno-obrazovne ustanove, nastavni proces i učenici ne smiju biti žrtve neodgovornog ponašanja i nerada drugih institucija'', naveli su u priopćenju za javnost iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.

Podsjećamo, zbog pogoršane epidemiološke situacije u HNŽ-u, Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi uputio je u četvrtak preporuku županijskom Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta da se početak nastave u školama pomjeri s 10. na 17. siječnja 2022. godine.

Odgodu početka školske nastave za barem tjedan dana preporučili su vlastima i iz Doma zdravlja u Mostaru i to, kako su naveli, zbog velike raširenosti bolesti izazvanih virusima u gradu.   

Kopirati
Drag cursor here to close