Zajedno postižemo više

''Hackathon'' u Mostaru okupio studente iz cijele BiH

Na ''Hackathonu'' sudjeluje 60 mladih iz cijele Bosne iz Hercegovine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 12. 2017. u 15:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Intera Tehnološkom parku u Mostaru u petak je počeo "Hackathon -Zajedno postižemo više".

Na ''Hackathonu'' sudjeluje 60 mladih iz cijele Bosne iz Hercegovine, koji će uz pomoć mentora i stručnjaka u IT-u  unaprijediti vještine i znanja.

Direktor Intera Tehnološkog parka Vedran Šimunović je rekao kako su se na ''Hackathon'' prijavili studenti s različitih fakulteta.

''Doveli smo stručnjake koji će biti mentori mladima, pomoći ćemo im da se uvežu. Mentori će im pomagati u cijelom razvojnom procesu koji će sudionici ostvariti. Cilj je da 48 sati kroz Hackathon naprave ideje koje će razvijati u sljedećih šest mjeseci. U tom procesu će im pomoći mentori'', rekao je  Šimunović.

Student Faris Seferagić jedan je od sudionika 'Hackathon''. Kaže kako se nada da ima ideju s kojom može budućnost učiniti boljom.

 Ovo je treći po redu ''Hackathon'' koji se održava u BiH uz podršku Veleposlanstva SAD-a. Prethodna dva su održana u Sarajevu i Banja Luci.

''Cilj održavanja  Hackathona je dvostruk. Prvi je da okupimo studente iz svih krajeva BiH, koji će uspostaviti i zajedno izgraditi mrežu i koristiti svoje talente, iskustvo i vještine u svemu tome. Drugi cilj je da se sve vještine koriste, da se moderna tehnologija iskoristi da se poboljša situacija u zajednicama'', rekla je Maureen Cormack, veleposlanica SAD-a.

Radmila Komadina je ispred Grada Mostara izrazila zadovoljstvo što se treći po redu ''Hackathon'' održava u Mostaru. Rekla je da se radi o impresivnom događaju jer obuhvaća mlade ljude koji uz pomoć mentora mogu unaprijediti gospodarstvo. Nada se da će Grad Mostar i sljedeće godine biti domaćin ''Hackathon''.

Studenti koji sudjeluju na ''Hackathonu'' će dobiti nagrade, a glavnu nagradu će dobiti nakon šest mjeseci od strane Telemacha.

''Zadovoljstvo je da smo već treću godinu partner ''Hackathon'' natjecanja zajedno s našim lokalnim partnerima, u Mostaru to je Intera Tehnološki park i  Veleposlanstvom SAD-a'', rekla je Hajdi Mostić iz Telemach fondacije.

Rekla je kako je Telemach kompanija društveno odgovorna kompanija kojoj je fokus rad s mladima.

''Mlada smo kompanija i znanje, ulaganje u edukacije, razne oblike obrazovanja i zaposlenje će biti u fokusu Telemach fondacije'', rekla je Mostić.  

Kopirati
Drag cursor here to close