Mostar

Grgijada 2018.: Održane sportske igre Gimnazije fra Grge Martića

Raznovrsne natjecateljske discipline, koje su zajednički osmislili učenici i profesori, izazivale su oduševljenje i simpatije svih uzvanika.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 06. 2018. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji dan nastave u mostarskoj Gimnaziji fra Grge Martića obilježen je sportskim igrama u kojima su uz učenike sudjelovali i djelatnici škole.

Neformalnim druženjem na ovaj je način promoviran rekreativan sport i zdrav način života.

''Škola nije samo obrazovna ustanova nego i odgojna. A jedan od ciljeva odgoja je socijalizacija djece, poticanje zdrava stila života i kreativnosti među mladima. Rekreativna športska druženja jedan su od najboljih odgojnih sadržaja, a sport treba biti sastavni dio mladosti i odrastanja'', istaknula je ravnateljica Zdenka Leženić prilikom otvaranja I. Grgijade zaželjevši ekipama uspješno natjecanje uz čestitke na uspješnu svršetku nastavne godine.

Raznovrsne natjecateljske discipline, koje su zajednički osmislili učenici i profesori, izazivale su oduševljenje i simpatije svih uzvanika. Minsko polje, ples oko stolica i odbojka s vodenim balonima samo su neke od igara koje su raspalile natjecateljsku euforiju. Nakon razigravanja u finalnim igrama dobiveni su i pobjednici, priopćeno je.

Pobjedničku titulu ponijela je ekipa 2. a razreda, koja je briljirala u svih osam natjecateljskih postavki, a slijede ih ekipe 1. a i 1. b razreda. Svakako treba čestitati profesorskim ekipama koje nisu zaostajale u borbenosti.

Da bi sve proteklo u pravom natjecateljskom duhu, u organizaciju Grgijade uključili su se i sponzori koji su svojim donacijama omogućili da natjecatelji imaju potrebne rekvizite i okrjepu.

Grgijadu su sponzorirali: Antonio Commerc, Podravka, Škola stranih jezika lingua+, RDV, Leda, Slatka kuća, pekarnica Suncokret, slastičarnica Dora inn, Gaga caffe, DM, Filozofski fakultet te Jezični centar OSD.

Kopirati
Drag cursor here to close