Demanti

Glazbena škola demantira izjave o spajanju

Ravnateljica Glazbene škole Ivana pl. Zajca Dubravka Zelenika-Miličević demantirala je izjave objavljene na našem portalu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 04. 2019. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Glazbena škola rado surađuje na zajedničkim projektima, seminarima, koncertima s Muzičkom školom I i II stupnja, a o pitanjima ujedinjenja i spajanja škola odlučuje osnivač i druge domene vlasti'', izjavila je ravnateljica Glazbene škole Ivana pl. Zajca Dubravka Zelenika-Miličević demantirajući izjave u tekstu ''Spajaju se glazbene škole u Mostaru?'' objavljenom u srijedu na našem portalu.

U telefonskom pozivu ravnateljica Zelenika-Miličević je bila zauzeta za izjave, no pozitivno je reagirala na spomen ove inicijative.

Spomenutim tekstom nismo željeni narušiti ugled nijedne od institucija niti prejudicirati ovu inicijativu.

Podsjećamo, na sastanku ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a dr.sc. Rašida Hadžovića i šefa ureda Misije Misije OSCE-a u Mostaru, Williama Ozktapana te predstavnika Misije OSCE-a u BiH izražena je podrška spajanju dvije mostarske glazbene škole, te su istaknuli kako se nadaju otvaranju škole u skorijoj budućnosti.

Ministar Hadžović je kazao kako resorno Ministarstvo otvaranje Muzičke škole smatra pozitivnim za Hercegovačko-neretvansku županiju, budući da bi sa novom opremom i mogućnostima, učenicima bilo omogućeno kvalitetnije obrazovanje.

Direktor Muzičke škole Mustafa Šantić najavio je sastanak na kojem će prisustvovati zajedno za ravnateljicom Glazbene škole Ivana pl. Zajca Dubravkom Zelenikom Miličević i predstavnicima Misije OSCE-a na kojemu bi se trebalo razgovarati o pokušaju da se dođe do matičnog prostora Muzičke škole.

''Želimo doći do pozitivnih rješenja, održati par zajedničkih koncerata s tim da bi posljednji bio u Muzičkoj školi'', rekao je Šantić za Bljesak.info te naglasio kako podržava sve inicijative ovakvog tima.

Šantić je dodao kako su već napravljeni zajednički planovi i programi, što je bio uvjet da se dobije prilika za prostor.

Kopirati
Drag cursor here to close