Početak kampanje E4U projekta

EU veleposlanik Wigemark: Upalimo svjetlo za mladost BiH!

Po završetku Info dana sa studentima, projekt E4U nastavlja sa svojim aktivnostima.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 12. 2017. u 20:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Projekt E4U nastavlja sa svojim aktivnostima

Ured specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) je i ove godine pokrenuo projekt za mlade simboličnog naziva ‘EU for You – E4U’, kojim angažira studente dodiplomskih studija iz cijele zemlje u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija.

U okviru ovog projekta, veleposlanik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark je posjetio 8 javnih sveučilišta u Sarajevu, Palama, Zenici, Banja Luci, Bihaću, Mostaru, Bijeljini i Tuzli, na kojima je razgovarao sa studentima o perspektivi mladih u BiH.

Po završetku Info dana sa studentima, projekt E4U nastavlja sa svojim aktivnostima.

Simboličnim gašenjem i paljenjem svjetla na medijskoj fasadi Sarajevo City Centra te drugim lokacijama širom zemlje, u srijedu, 20. decembra 2017.godine, od 20:00 do 20:15 sati, bit će obilježen početak akcije „Upalimo svjetlo za mladost BiH".

Podršku mladim ljudima učešćem u ovoj akciji pružit će i veliki broj javnih fakulteta, institucija i javnih osoba širom Bosne i Hercegovine. 

''Pozivamo sve građane u Bosni i Hercegovini da simboličnim 15-minutnim paljenjem svjetla i oni pruže podršku svim mladima BiH u njihovim nastojanjima da sebi osiguraju bolje sutra. Svoju podršku građani mogu zabilježiti slikom ili kratkim videom koje će postaviti na svoje profile na društvenim mrežama sa #UpalimoSvjetlo i #E4U ili tagirati službenu Facebook stranicu projekta i Instagram profil – E4U'', navodi se u pripćenju organizatora..

U nastavku projekta, studenti će uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, raditi na izradi javnih kampanja koje ilustriraju percepciju mladih o socio-ekonomskim reformama, posebno u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva. Projekt će trajati do proljeća 2018. kada će biti proglašena najbolja studentska kampanja, a pobjednička ekipa će osvojiti studijsko putovanje u Bruxelles.

Kopirati
Drag cursor here to close