Volotiranje je cool

Drežnica: Mala i velika volonterska srca spojena ljubavlju prema volonterizmu

Projekt  „Volontiranje je COOL“ u OŠ „Drežnica“.  
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 11. 2018. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volonterski tim Osnovne škole “Drežnica” u realizaciji projekta  “Volontiranje je COOL” 16. 11. 2018. godine kroz aktivnost  “Mala i velika volonterska srca spojena ljubavlju prema volonterizmu”  imao je čast ugostiti profesora na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru, odsjeku za komunikologiju i urednika DESK/a IP-a BHT1.

“Imali smo izuzetno poučno predavanje i dobili smo korisne informacije o medijima i načinima na koje ih djeca ne bi trebala koristiti”, kazala je moderatorica i volonterka Naida Alić.

Međunarodni dan tolerancije, Međunarodni dana djeteta i dječjih prava  i Svjetski dan televizije  volonterskim aktivnostima u OŠ “Drežnica” obilježeni su na edukativan način, druženjem i predavanjem prof. dr. Seida Masnice na temu  „Mediji, obrazovanje i djeca – medijska pismenost i televizija“.

"Govoriti o medijskoj pismenosti mladim generacijama je za mene uzvišen čin, pogotovu jer su medijski sadržaji postali agresivni, puni neprikladnih sadržaja za djecu, vrlo rijetko ili nikako se o tome sa mlađim naraštajima ne analizira. S tim u vezi bilo je zanimljivo i meni kao znanstveniku čuti mišljenja mladih o tome koje medijske sadržaje konzumiraju i šta misle o istim”, izjavio je Masnica.

Aktivnosti su posvećene promoviranju poštovanja,  uvažavanja drugačijih, toleranciji, dječjim pravima, kritičkom mišljenju pravilnoj konzumaciji medijskih sadržaja kako bi djeca bila sretna, zdrava i sigurna. Druženje su moderirale volonterke Naida Alić, Alma Mezić i Belma Macić.

Komunikologa i novinar Masnica posebno je naglasio: “Čini mi čast da sam imao priliku da se družim i razgovaram sa volonterima i djecom OŠ “Drežnica”. Ugodno sam iznenađen dočekom volontera koji su svojim nastupom pokazali svu kvalitetu komunikacije. Zahvaljujem profesorici Editi Kevro na pozivu, direktorici Fatimi Lalić za gostoprimstvo, te izuzetnim volonterima koji su mi uručili zahvalnicu za današnje druženje i predavanje."

Projekt  „Volontiranje je COOL!” u Centralnoj školi OŠ „Drežnica” odvija su se pod rukovodstvom koordinatorice Edite Kevro, profesorice bosanskog jezika i književnosti, a realiziraju ga članice dodatne nastave iz Bosanskoga jezika i književnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close