Plus

Donacija opreme i stručne literature za školu u Neumu

Srednja škola Neum do sada je imala jedan demonstracijski eksperimentalni stol, što nije bilo dostatno za rad svih učenika.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 06. 2021. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svrhu unaprjeđenja i modernizacije obrazovanja u Srednjoj školi Neum, Općina Neum je donirala Demonstracijski eksperimentalni stol sa energetskim blokom za potrebe srednje elektrotehničke škole.

Srednja škola za elektrotehničara predstavlja program školovanja kojim polaznici stječu opće i stručno znanje iz područja elektrotehnike, što im otvara široke mogućnosti za zapošljavanje.
Ovakav stol je neophodan za stručno osposobljavanje učenika koji pohađaju elektrotehnički smjer u srednjoj školi.

Srednja škola Neum do sada je imala jedan demonstracijski eksperimentalni stol, što nije bilo dostatno za rad svih učenika.

Upravo iz tih razloga, Općina Neum je odlučila donirati Srednjoj školi Neum još jedan demonstracijski eksperimentalni stol, u cilju omogućavanja što kvalitetnijeg obrazovanja, kako bi Srednja škola Neum postala prvi i primarni izbor učenika iz Neuma.

Ugovor za nabavku eksperimentalnog stola potpisao je načelnik Dragan Jurković s firmom Educa d.o.o. iz Mostara, koja je putem javnih nabavki dala najpovoljniju ponudu u iznosu od 2.862,99 KM.

Kao potporu radu Srednje škole Neum, nabavljena je i stručna literatura za smjer ekonomije. Radi se o dvadeset knjiga stručne literature koje ostaju u trajnom posjedu Srednje škole Neum, a za nabavu knjiga angažirana je Naklada Mate d.o.o. Neum.

Ovo su konkretni koraci kojima Općina na čelu s načelnikom Jurkovićem pomaže radu Srednje škole Neum.

Želja i cilj načelnika Jurkovića je da se što veći broj djece iz Neuma upiše u Srednju školu Neum, a da ih što manje ide u druge gradove, osobito ako Srednja škola Neum može ponuditi jednako obrazovanje i iste odjele koji se upisuju u susjednim gradovima u BiH i RH. Ukoliko se poveća broj upisane djece u Srednju školu Neum, otvara se i mogućnost formiranja novih odjela, odnosno smjerova za koje se pokaže interes učenika.

 

Kopirati
Drag cursor here to close