Save the children

Donacija 250 laptopa školama u BiH

Na temelju posebnih potreba obrazovnih radnika odabranih škola u Kantonu Sarajevo, Hercegovačko Neretvanskoj županiji i u Republici Srpskoj donirano je ukupno 250 laptopa školama u BiH.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 06. 2021. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Globalna pandemija uzrokovala je ozbiljne posljedice sve aspekte života u Bosni i Hercegovini, što nije zaobišlo ni oblast obrazovanja, te je stotine tisuća učenika primorano da pohađaju online nastavu.

Organizacija Save the Children uz podršku USAID-a udružila je napore sa Ministarstvima obrazovanja Kantona Sarajevo, Hercegovačko – neretvanske županije i Republike Srpske kako bi odgovorili na zahtjeve obrazovnog sistema uzrokovane pandemijom korona virusa za neometano odvijanje online nastave u ovim dijelovima naše zemlje.

”U okviru druge komponente projekta „Tabla“, koji Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske realizira u suradnji sa međunarodnom organizacijom Save The Children, u 41 osnovnu školu tijekom ožujka je isporučeno 120 laptopa i u planu za isporuku je 744 tableta tijekom kolovoza. Laptopi koji su isporučeni u okviru projekta namijenjeni su nastavnicima za upotrebu tijekom realizacije nastave na daljinu, pristup digitalnim udžbenicima i vođenje elektronske pedagoške dokumentacije, dok su tableti namijenjeni učenicima iz porodica teškog materijalnog stanja, a takođe za realizaciju nastave na daljinu.

Generalno, realizacijom ovog i sličnih projekata, a paralelno sa reformom obrazovanja koja se provodi u Republici Srpskoj, doprinosi se kvalitetnijem obrazovanju sa boljim ishodima učenja. Takođe, u školama se stvaraju uvjeti za realizaciju nastavnih i vannastavnih aktivnosti na jedan moderan, zanimljiv i efikasan način u skladu sa evropskim i svjetskim trendovima”, rekao je Igor Tomić, Stručni savjetnik za razvoj srednjeg obrazovanja i odgoja, Republika Srpska

Na temelju posebnih potreba obrazovnih radnika odabranih škola u Kantonu Sarajevo, Hercegovačko Neretvanskoj županiji i u Republici Srpskoj donirano je ukupno 250 laptopa školama u BiH. Laptopi koji su isporučeni u okviru projekta općeg obrazovanja „TABLA“ koji financira Agencija za međunarodni razvoj SAD (USAID) a provodi Save the Children namjenjeni su nastavnicima za upotrebu tijekom realizacije nastave na daljinu, pristup digitalnim udžbenicima i vođenje elektronske pedagoške dokumentacije.

Ove aktivnosti bit će nastavljene i u narednom periodu kako bi se pomoglo učenicima i nastavnicima u BiH da prebrode ovaj teški period.

U mjesecu kolovozu 2021 godine je planirana donacija oko 1.500 tableta za učenike Sarajevskog kantona, Hercegovačko neretvanske županije i Republici Srpskoj. Tableti će biti namjenjeni učenicima teškog materijalnog stanja za realizaciju nastave na daljinu.

Kopirati
Drag cursor here to close