HNŽ

VET mentori dobili certifikate: Djeci ćemo rado naučiti raditi

Cilj VET obrazovanja je da se srednjoškolsko obrazovanje približi gospodarstvu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 12. 2017. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zavodu za školstvo Mostar  upriličena je dodjela certifikata VET obrazovanja mentorima iz Mostara, Konjica, Čitluka i Međugorja za prvi krug obuke mentora praktične nastave u poduzećima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ). Certifikati su otišli u ruke 20 polaznika.

 ''Bio sam mentor praktične nastave i predavanja su bila jako dobra i motivirajuća za nas koji već obavljamo taj posao. Predavanja su razlog što bolje i stručnije obavljamo svoj posao kao mentori. Tako djeci na suvremen način prenosimo naša znanja. Edukacija je trajala tri dana, te je bila podijeljena u skupine: suvremen pristup djeci, način ocjenjivanja i kako raditi s djecom'', naveo je Damir Mlikota iz restorana Brotnjo.

 Cilj VET obrazovanja je da se srednjoškolsko obrazovanje približi gospodarstvu.

 ''Školske institucije  nam trebaju poslati djecu koju ćemo rado primiti i prenijeti naša znanja i znanja koja smo ovdje usvojili'', rekao je Marko Perić iz tvrtke ''Ma-Com'' iz Stoca.

 Obuka  je održana u suradnji Zavoda za Školstvo Mostar i Pedagoškog zavoda Mostar uz podršku projekta PrilikaPlus i Gospodarske komore Grada Mostara. Organizatori planiraju ovakvu obuku održati ponovno na proljeće.

Kopirati
Drag cursor here to close