Livno

Djecu pripremi za život: CNC laserom od 32 000 KM do bolje prakse

Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Livno trudi se svojim učenicima ponuditi pravo znanje za ono za što se školuju.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 09. 2022. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / CNC laser vrijedan 32 000 maraka isporučen je SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Livno

CNC laser vrijedan 32 000 maraka isporučen je SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Livnu. Nabavka ove opreme ostvarena je kroz Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Josip Gunjača, predstavnik ovo škole prilikom preuzimanja CNC lasera u Ministarstvu obrazovanja HBŽ kazao je kako će korištenja nove opreme znatno podići razinu teorijskih, a osobito praktičnih znanja i kompetencija učenika koji će po završetku školovanja imati bolje predispozicije za tržište rada.

Ova škola jedna je od rijetkih primjera dobrog školovanja gdje se akcent posebno stavlja na praksu. Ravnatelj Saša Grabovac koji ovu školu vodi pod sloganom ''Škola za život'' ranije je za Bljesak.info govorio o važnosti prakse tijekom školovanja.

''Važno je da učenici koji pohađaju ovu školu pored teorije osjete rad, da znaju za što se školuju. Na taj način se razvijaju umovi ovih mladih ljudi'', kazao je tada Grabovac.

Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Livno trudi se svojim učenicima ponuditi pravo znanje za ono za što se školuju. A suradnjama s mnogim poduzetnicima u BiH i Hrvatskoj to i pokazuje. Tako njezini polaznici obavljaju plaćenu ljetnu praksu u lokalnim tvrtkama gdje ujedno i izučavaju određeni zanat. A učenici koji pohađaju smjer turizam i hotelijerstvo plačenu praksu obavljaju u hotelima po Dalmaciji.

Inače, CNC laser škola je dobila preko Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kojeg je provelo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske. Ministarstvo obrazovanja HBŽ dobilo je sredstva u ukupnom iznosu od 250.000,00 kuna za projekt Ulaganje u strukovno obrazovanje Požeško-slavonske i Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close