Vrijedna donacija

Didaktički materijal i igračke za mališane u vrtiću u Vitini

Ova investicija ujedno predstavlja nastavak kontinuiteta dugogodišnjih ulaganja u predškolski odgoj na području grada Ljubuškog, čime je Vitina po prvi put dobila vrtić.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 12. 2021. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mališanima u podružnici Dječjeg vrtića Ljubuški u Vitini boravak u ovoj predškolskoj ustanovi će ubuduće biti ugodniji i zabavniji, zahvaljujući vrijednoj donaciji u vidu igračaka i didaktičkog materijala.

Dječji vrtić Ljubuški je predškolska ustanova koja se bavi njegom, skrbi, odgojem i obrazovanjem djece predškolske dobi, od navršene prve godine do polaska u školu.

U ovoj ustanovi borave i djeca školskog uzrasta, gdje imaju osiguran doručak i ručak te kvalitetnu pripremu za nastavu.

"Prije godinu dana smo otvorili podružnicu u Vitini, u sklopu Osnovne škole Tina Ujevića Vitina, čiji je kapacitet 70 djece, koja su raspoređena u tri grupe. Ovoj podružnici, osim Vitine, gravitiraju djeca iz okolnih mjesnih zajednica: Klobuk, Dole-Greda, Vojnići, Šipovača-Kašče, Veljaci, Orahovlje, Grab, Grabovnik, Otok, Proboj i Grljevići", podsjeća Ana Bubalo, v.d. ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški.

Foto: PR / Didaktički materijal i igračke za mališane u vrtiću u Vitini

Ova investicija ujedno predstavlja nastavak kontinuiteta dugogodišnjih ulaganja u predškolski odgoj na području grada Ljubuškog, čime je Vitina po prvi put dobila vrtić. Novi objekt je sadržajan, kreativan, šarolik i atraktivan, kako bi svim sadašnjim i budućim polaznicima pružio sistemski uređen i bezbrižan boravak. Sada je on podignut na još viši nivo.

"U sklopu svojih napora da budemo ruka podrške brojnim institucijama i udruženjima koja su posvećena djeci, tijekom ove godine smo širom BiH podržali brojne slične projekte. Za vrtić u Vitini smo osigurali društvene igre, puzle, slagalice, igre memorije, računaljke, ali i, recimo, vatrogasnu stanicu i kuhinjski set za igru, što će pomoći i u radu s djecom s poteškoćama u razvoju koja tamo borave", navela je Danica Bulić, v.d. šefa filijale Mikrokreditnog društva Mikrofin u Mostaru.

Ona je ujedno podsjetila da su osim najmlađih, u fokusu društveno odgovornih aktivnosti Mikrofin-a u proteklom periodu bili i najstariji članovi našeg društva. Tako su tijekom 2021. godine pomogli rad mnogih udruženja iz svih krajeva BiH koja okupljaju umirovljenike, a istu praksu planiraju realizirati i u idućem periodu.

Foto: PR / Didaktički materijal i igračke za mališane u vrtiću u Vitini
Kopirati
Drag cursor here to close