OŠ Mustafa Ejubović – Šejh Jujo

51 laptop za nastavno osoblje u jednoj mostarskoj školi

Uprava Škole odlučna je da, bez obzira na trenutno izazovno stanje u obrazovanju, nastavnicima osigura svu potrebnu podršku za kvalitetniji nastavni proces, istaknuto je.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 10. 2020. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Svjetskog dana učitelja, 5. listopada, u OŠ Mustafa Ejubović – Šejh Jujo održana je svečana sjednica Nastavničkog vijeća. 

Na samom početku sjednice Fatihom ili minutom šutnje, svako se na svoj način bivših kolega, rahmetli Halime Tucović, Asima Veledara, Jusufa Begića, Nadžide Memić, Ilijasa Hasića, Hasana Bakije, Senke Čustović, Hatidže Žmiro i Budimke Ćehić. Svi oni su pozivu obrazovnog radnika prilazili srcem, časno, dajući se u potpunosti i čast je spomenuti ih na posebne datume kakav je današnji dan, priopćeno je iz škole. 

Foto: PR / Svečani Dan učitelja uz dodjelu laptopa nastavnom osoblju

''Nastavnici su danas više no ikad suočeni sa različitim izazovima. Ponekad se hvataju u koštac sa situacijama u kojima nikad prije nisu bili, ali, u svom svetom obećanju prenošenja znanja, ne posustaju i snalaze se, često i sami učeći usput. Svjetski dan učitelja tek je prilika da se skrene pažnja na taj važan poziv jer obrazovanje je početna točka za prosperitet u bilo kojoj sferi. Bez obrazovanja, čiji su nositelji upravo nastavnici, nema budućnosti društva. Taj praznik se od 1994. godine, odlukom UNESCO-a, obilježava u više od 100 zemalja svijeta'', navedeno je u priopćenju.

Uprava Škole odlučna je da, bez obzira na trenutno izazovno stanje u obrazovanju, nastavnicima osigura svu potrebnu podršku za kvalitetniji nastavni proces. Stoga je, uz pomoć donatora, Škola osigurala informatičku opremu (51 prijenosno računalo) za svo nastavno osoblje. Informatička oprema je u vrijeme koronavirusa i online nastave od izuzetne važnosti pa je to tek jedan korak ka boljem obrazovanju koje nema alternativu, istaknuli su. 

Foto: PR / Svečani Dan učitelja uz dodjelu laptopa nastavnom osoblju

''Svim svim učiteljima svijeta koji istrajavaju u prenošenju znanja i srcem obavljaju svoju počasnu profesiju želimo sretan 5. listopad i puno sreće u izazovima i danima koji su ispred njih!'', poručeno je od Uprave Škole.

Kopirati
Drag cursor here to close